3DStudijeVijesti

Potrošači su svjesniji 3D-a, no sve ga manje žele posjedovati

Nova istraživanja provedena od strane NPD grupe govore kako je narasla svjesnost potrošača o 3D LCD i plazma zaslonima, no porastom svjesnosti pada vjerojatnost da će se kupovina takvog televizora doista dogoditi. Potrošače najviše brinu visoke cijene opreme i nužnost da nose 3D naočale kako bi mogli doživjeti efekt.

Ross Rubin, izvršni direktor istraživačke NPD grupe kaže kako upravo 3D naočale predstavljaju najveći problem jer čak i uz nižu cijenu problem nošenja se ne može izbjeći. Od 2000 ispitanika, njih 68% tvrdi kako bi 3D TV koristili za gledanje sadržaja na Blu-rayu, dok je 40% zainteresirano za sportska kabelska i satelitska emitiranja.

Rezultati prodaje 3D televizora smatraju se razočaravajućim jer se tokom 2010. prodalo tek oko jedan milijun primjeraka.

Ukratko, situacija se blago mijenja u koristi 3D-a, no problem naočala ostaje jedna od najvećih prepreka u penetraciji tržišta.

Fons: TVPredictions

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

11 komentara

 1. Najveci je problem sto nema dovoljno sportskih 3d prenosa jer to je zabavnje gledati i jeftinije nego praviti 3d film.Ocekivao sam da ce u 2011 biti dosta 3d sportskih prenosa a kupovati 3d tv zbog par filmova godisnje je suludo.

 2. Ova faza 3 D -a je tek početak i zaključio sam da definitivno neau ulagati novac u takvo što? Uostalom kamo da stavim svoje “temeljnje” naočale koje stalno moram nositi? 3D okvire na njih? Kad tehnika ponudi kvalitetan 3D bez ikakvih pomisli na naočale, tada ae tek vrijediti razmišljati o kupovini.

  1. Popriličan broj PS3 igri kao i novih blu ray naslova radi u 3D. Može se naai popriličan broj satelitskih programa u 3D. Za početak sasvim dovoljno za one koje to interesira a onaj koji želi kvalitetan tv sasvim sigurno neae zaobiai novi vt30 samo zato što izme?u ostalog nudi i 3d moguanost. Stvarno ne vidim nikakav problem niti razlog za anti 3D histeriju … uopae me ne interesira 3D ali recimo volio bi ove godine kupiti vt30 …

    1. Kakva ljutnja, svjestan sam svoje bolesti. Netko novce potroši u kladionici, netko na cugu, netko na kurve a ja eto …. ne mogu si pomoai…

 3. slazem se sa predhodnim komentarom (movie)I sam posjedujem 3D tv sony kdl 805 hx 200hz i PS3 dozivljaj je neusporediv pogotovo ako je popracen sa BOSE LIVESTYLE audio sistemom ´´mogu svima preporuciti´´

 4. Sto se mene tice 3d nece u moju kucu dokle god nebude prihvatljiva cijena, izbor sadrzaja, i obavezno bez naocala, dotle nema sanse, a elektroniku volim mada nisam onaj nekadasnji bolesnik.

 5. Još triba napomenit kako za ugodno gledanje 3D-a treba što veai ekran. Meni npr je totalno glupo buljit u neto šta je u 3 dimenzije pa kad malo skloniš pogled u stranu sve nestane… A svi znamo koliko do?u veliki ekrani (> 46″). Sve je to za sada ‘plaaanje razvoja’. činjenica jeste da je malo toga ostalo što se još može ponuditi u 2D-u. ‘Show must go on’ i zato sad imamo 3D ‘hype’ jer je to malo vjerojatnije nego gurat 4k rezolucije dok još nismo ni prešli u full HD. Jedno je imat ure?aj sposoban za ‘to i to’ ali ko ae dostavit ‘to i to’ do tih ure?aja???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!