3DObavijesti/ostaloVijesti

Specifikacije za DVB-3DTV standard

Uz širenje trodimenzionalnih 3D-TV-a jasna je potreba za uspostavljanje standarda za emitiranje stereoskopskog signala. DVB Tehnički Modul (Tim za tehnička ispitivanja DVB konzorcija) dao je zeleno svjetlo za standardizaciju DVB-3dtv signala.

Ove specifikacije su uspostavljenje u dvije faze.

Isprva koristeći istu opremu [DVB prijemnici], gledatelji će morati kupiti 3D televizije. Postoje studije koje su pokazale da unesene informacije u signal kako bi naredbe na prijemniku mogle pravilno izolirati željeno polje držeći jednu od dvije stereoskopske slike, uz promjenu omjera. Na ovaj način bi se mogla proizvesti normalna dvodimenzionalna slika, što se može vidjeti na bilo kojem TV-u, čak i ako to nije u skladu s 3D mogućnostima.

Druga faza, [testovi provedeni u Koreji] uključuje mogućnost kodiranja programa u 2D, kao dio 3D kanala, kao i propisima koji pružaju gledateljima [Podešavanje dubine, itd.].

Za europsko tržište, DVB-3dtv će imati omjer 16:9, H.264 AVC kompresiju i sljedeće rezolucije:

* 720p pri 50 Hz, Top and bottom
* 720p pri 50 Hz, Side-by-side
* 1080i na 25 Hz, Side-by-side

Formalno usvajanje i objave novih standarda će se održati danas u Upravnom odboru DVB konzorcija.

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!