FilmoviVijesti

Sony u pregovorima za distribuciju MGM filmova na Blu-rayu

Sony Pictures Home Entertainment je navodno na rubu potpisivanja novog dogovora s MGM-om za distribuciju njegovih filmova na Blu-rayu, kao i drugih digitalnih materijala. Studio, koji se nedavno oporavio od bankrota, trenutno ima distribucijsku suradnju s Fox Home Entertainment studijem koja bi trebala isteći u rujnu. Ako se suradnja odobri, Sony će preuzeti digitalnu distribuciju svih budućih MGM filmova.

Prema još jednom dijelu predloženog dogovora, Sony će sufinancirati slijedeća dva filma o Jamesu Bondu i pritom osiguravati 50% ukupnih sredstava za “Bond 23” i 25% za nastavak, “Bond 24”. MGM je isto tako navodno pokazao interes za sufinanciranje nekih nadolazećih Sonyjevih filmova, uključujući David Fincherov “Girl with the dragon tattoo” i vjerojatno nadolazeći “Spider-man Reboot”.

Blu ray povjesničari će naglasiti da je Sony izvorno imao distribucijska prava na MGM knjižnicu kad je studio bio prodan konzorciju ulagača, uključujući Sony, u 2005.-oj. Nedugo poslije, MGM-ovo rukovodstvo prekinulo je taj dogovor da uspori prodaju MGM-ovih kataloških filmova. Sony je isto tako sufinancirao Daniel Craigove Bond filmove “Casino Royale” i “Quantum of Solace” kao dio akvizicije, ali do sada nije bio prikazan kao glavni igrač u filmu “Bond 23”.

Izvori bliski ovoj suradnji izjavljuju da, iako je dogovor vrlo blizu sklapanja, postoji još par detalja na kojima treba poraditi prije nego što se suradnja može ostvariti.

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!