3DFilmoviKinoVijesti

Prvu 3D projekciju u Pulskoj Areni gledalo 5.920 osoba s isto toliko RealD 3D naočala

reald-3d-arena-projekcija

Blitz-CineStar, vodeći kino prikazivač u Hrvatskoj i regiji s RealD-om, vodećim svjetskim davateljem licence za 3D tehnologiju  i s 59. Pulskim filmskim festivalom, organizirali su prvu 3D filmsku projekciju na otvorenom u Pulskoj Areni, starom rimskom amfiteatru iz 1. stoljeća. Projekciju filma je službeno gledalo 5.920 ljudi što je jedinstveno postignuće za 3D filmsko iskustvo na otvorenom.

Izuzetna tehnička instalacija projekcije na otvorenom i neobično veliki teren omogućio je Blitz-CineStaru i RealD-u ne samo da privuku  izuzetno brojnu publiku, nego da i proslave dva povijesna dostignuća.

Blitz-CineStar i RealD omogućili su besprimjerno daleku projekcijsku udaljenost za 3D film (udaljenost od projektora do filmskog platna) od 73,6 metra, pojavu koja premašuje uobičajenu projekcijsku udaljenost od 61 m. Nadalje, projekcija je postigla iskoristivi kut gledanja od 60 stupnjeva, što je omogućilo iskorištavanje punog kapaciteta sjedećih mjesta u amfiteatru, a publika se u potpunosti mogla uroniti u oštro, jasno i svijetlo 3D iskustvo.

3D-u-Areni-2

Damir Milinić, član Uprave Blitz-CineStara je rekao: “U suradnji s našim tehnološkim partnerima, prešli smo granice u 3D projekcijama koje možemo ponuditi našim gledateljima. Blitz-CineStar gradi inovativna i najnaprednija kina te ova projekcija predstavlja najnoviji korak u kontinuiranom pružanju neusporedivog iskustva svim ljubiteljima filmova.”

Bob Mayson, direktor RealD Europe rekao je: “Ova projekcija je bila revolucionarni uspjeh za RealD koja je otvorila vrata mnogim drugim napredcima u 3D projekcijama. RealD ima certifikat za dvostruko jaču svjetlosnu propusnost od ostalih 3D kino-projekcijskih tehnologija i radeći s Blitz-CineStarom smo dokazali da naša vrhunska kvaliteta i očaravajuće iskustvo može biti reproducirana u jedinstvenoj postavi na otvorenom za neviđeno veliki broj gledatelja.

Izvor: Blitz PR

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!