Home » Vijesti » 3D » Samsung Micro Dimming Plus – Nova metoda pozadinskog osvjetljenja

Samsung Micro Dimming Plus – Nova metoda pozadinskog osvjetljenja

Samsung je predstavio Micro Dimming Plus (Micro Zamračenje Plus), novu metodu lokalnog zamračenja (local dimming), bez tendencije da se ovaj sistem naziva “sustavom lokalne kontrole svjetlosti” i kojih se nalaze na LCD modelima Samsung TV-a koji su u D8000 rasponu. TV je podijeljena na “blokove” u kojem svaki blok kontrolira svjetlo odvojeno. To omogućuje prikaz bijelih i crnih površina znatno preciznije sa što manjim curenjem pozadinskog osvijetljena. Tu je i sustav koji obrađuje video signala za otkrivanje svijetlih i tamnih područja za svaku sliku. ovo se postiže uz primjenu tehnike zvane Local Lightness Optimization (Lakoća lokalne optimizacije) ili skraćeno LLO i konačno, “LED BLU Kontrole” fotodiodama.
Rezultat je prikazan na slici … Za 46-inčni TV imamo 23 bloka u horizontalnom i 12 blokova u vertikalnom položaju. Stoga Micro Zamračenje Plus predstavlja 276 malih monitor područja na zaslonu!

2011 godina će zaista ostati upamćena po brojim inovacijama i tehnologijama u video sektoru kada su LCD i Plasma modeli u pitanju.

About HD Televizija tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*