Vijesti

Umjetnik bez riječi zasjenio konkurenciju na 84. svečanosti dodjele Oscara

Oscarom-nagradeni-film-Umjetnik

Svečanost 84. dodjele nagrade Oscar održana je jučer, 26. veljače u Los Angelesu. Zasigurno će u dobrom sjećanju ostati ekipi filma Umjetnik koji je oda starom Hollywoodu. Crno-bijeli, nijemi film, oduševio je i publiku i kritiku te osvojio tri Zlatna globusa, sedam nagrada BAFTA te deset nominacija s kojima je ušao u finalnu večer dodjele nagrade Oscar.

Film Umjetnik (The Artist) na ovogodišnjoj dodijeli osvojio je pet Oscara i to u najvažnijim kategorijama:

  • Najbolji film
  • Najbolji glavni glumac – Jean Dujardin
  • Najbolja režija – Michel Hazanavicius
  • Najbolja scenografija
  • Najbolja kostimografija

Film koji bez riječi, vrhunskom estetikom, duhovitošću i snažnim scenama utjelovljuje neka prošla vremena, iskrene osjećaje i životne vrijednosti, nikako nemojte propustiti. Priča je to o Georgeu Valentinu (Jean Dujardin) zvijezdi nijemog filma koja ne pronalazi svoje mjesto u eri zvučnog filma i teško se s time nosi. Neuspjehe u karijeri zasjenila je ljubav prema Peppy Miller (Bérénice Bejo), mladoj glumici na vrhuncu karijere. Michel Hazanavicius predstavlja toplu i zabavnu priču o klasičnom američkom filmu. Mješavinom komedije, romanse i melodrame primjer je forme koju slavi: jedinstveni čar crno-bijelog nijemog filma koji se temelji na slikama, glumcima i glazbi.

Od početka karijere sanjao sam o snimanju nijemog filma. Kažem da je to san, jer kad god bih ga spomenuo, nitko me ne bi shvatio ozbiljno. Redatelj nijemog filma mora se suočiti sa svojom odgovornošću, sve je u slici, u organizaciji signala koje šaljete gledateljima“, izjavio je scenarist i redatelj Michel Hazanavicius.

Pogledajte film kojem nisu potrebne riječi ni boje da bi izrazio duboke emocije – U multipleksima CineStar i ostalim kinima diljem Hrvatske od 1. ožujka ove godine.

[youtube id=”Tl7vP3ndik0″ w=”600″ h=”337″]

Izvor: Blitz film i video distribucija

Adsense

Sponzorirani clanak

Sponzorirane objave koje se u cijelosti prenose od naručitelja u svrhu promocije tvrtki i njihovih proizvoda. Mišljenja i podaci izneseni u ovakvim objavama ne potječu od autora HD Televizije.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!