Home » Programi i igre » Philips 52-inčni HDTV s 3D WOWvx tehnologijom

Philips 52-inčni HDTV s 3D WOWvx tehnologijom

Još jedno u nizu potencijalno uspješnih rješenja dolazi nam iz Philips-a, a radi se o modelu dijagonale 52 inča s tzv. WOWvx tehnologijom, a koja bi trebala ponuditi realističan 3D video bez upotrebe naočala. Ekran je i bez ove mogućnosti impresivan – 52 inča popunjeno s 1920 piskela horizontalno, te 1080 njih vertikalno postavljenih zadovoljava fullHD standard, a tu je i 2000:1 kontrast i vrijeme odziva od 8 ms.

Ipak, najvažnija vijest je ipak da ovaj zaslon koristi Philips 3D Solutions-ov WOWvx, a koji se opisuje kao “2D-plus-dubinski format” uz kojeg se dobiva osjećaj za dimenzije, posebno onu dubinsku, prilikom gledanja u ekran.
WOWvx ne može raditi s bilo kojim filmom (eto zašto od svega najvjerojatnije ništa), već u podatke moraju biti kodirane i informacije o poziciju svakog 2D piskela. Ta je informacija prevedena u devet različitih nivoa i obrađuje se u stvarnom vremenom od strane procesora ugrađenog u televizor. Ugrađene leće mikrometarskih dimenzija s prednje strane LCD panela disperziraju spomenutih devet nivoa slike, te se na taj način dobiva osjećaj dubine.
Philips 3D 52-inch HDTV with WOWvx
Kao i s mnogi prije prezentiranim projektima, tako i za ovaj najvažniji je blagoslov filmske industrije i studija, te naravno korisnika. BIlo bi lijepo da se napokon pravi 3D probije i u naše domove jer mi je već dosta gledanja nogometnih utakmica, a da nikada ne znam ide li lopta u gol ili pored njega do samo treskanja mreže.
Philips spominje četvrti kvartal ove godine što se tiče dostupnosti ovih panela.

Izvor: slashgear.com

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

  1. hm, sadašnja top serija Philipsa serija 9, kočoperi se s 2 ms odziva…
    Vjerojatno gray to gray, pa ipak 8 ms izgleda malo puno. Možda 3d tehnologija ograničava odziv…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

philips-65pus7601-front

Logitech K400 Plus tipkovnica uz svaki Philips Smart TV

Od danas pa do 18. lipnja u tijeku je promotivna akcija koja će vam omogućiti da ...

zg-avshow-2016

Najava: Zagreb Audio Video Show 2016.

Od 21. do 23. listopada u zagrebačkom hotelu Sheraton održati će se 22. Zagreb AV Show ...