Vijesti

Light L16 – Novi pristup fotografiji

L16_web01

 

Nova kompanija Light predstavila je vrlo zanimljiv proizvod u segmentu kompaktne fotografije. L16 je kamera koja se sastoji od 16 malih kamera s pomoću kojih kreira vrlo kvalitetne fotografije koje su prema iskazu proizvođača na razini DSLR fotoaparata. S obzirom na prezentirane primjere možemo konstatirati da je kvaliteta fotografija svakako veća od tipičnih kompakta ili pametnih telefona. Izuzev Nokie Pureview 808.
Kamera istu veličinu senzora kao tipični pametni telefoni (1/2.3″), no kombinirajući njih 16 u mogućnosti je kreirati kompozitnu fotografiju veće kvalietete dok koristi kućište koje stane u džep.

 

L16_web02

S obzirom na različite ugrađene leće, kamera podržava i zoom ekivalent objektiva od 35 mm do 150 mm te je moguće podešavati dubinsku oštrinu nakon što je fotografija zabilježena. Ugrađen je 5 inčni ekran za lakše kadriranje, GPS za označavanje lokacije zabilježenih fotografija, Wifi za prijenos podataka i kamera je otporna vodu i prašinu. Također tu je i podrška za 4K video.

Zainteresirani za ovu kompaktnu kameru mogu se već sada predbilježiti po sniženoj cijeni od 1299 dolara a u prodaji se očekuje u listopadu sljedeće godine po punoj cijeni od 1699 dolara.

 

https://vimeo.com/141273851

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!