Home » Vijesti » Light L16 – Novi pristup fotografiji

Light L16 – Novi pristup fotografiji

L16_web01

 

Nova kompanija Light predstavila je vrlo zanimljiv proizvod u segmentu kompaktne fotografije. L16 je kamera koja se sastoji od 16 malih kamera s pomoću kojih kreira vrlo kvalitetne fotografije koje su prema iskazu proizvođača na razini DSLR fotoaparata. S obzirom na prezentirane primjere možemo konstatirati da je kvaliteta fotografija svakako veća od tipičnih kompakta ili pametnih telefona. Izuzev Nokie Pureview 808.
Kamera istu veličinu senzora kao tipični pametni telefoni (1/2.3″), no kombinirajući njih 16 u mogućnosti je kreirati kompozitnu fotografiju veće kvalietete dok koristi kućište koje stane u džep.

 

L16_web02

S obzirom na različite ugrađene leće, kamera podržava i zoom ekivalent objektiva od 35 mm do 150 mm te je moguće podešavati dubinsku oštrinu nakon što je fotografija zabilježena. Ugrađen je 5 inčni ekran za lakše kadriranje, GPS za označavanje lokacije zabilježenih fotografija, Wifi za prijenos podataka i kamera je otporna vodu i prašinu. Također tu je i podrška za 4K video.

Zainteresirani za ovu kompaktnu kameru mogu se već sada predbilježiti po sniženoj cijeni od 1299 dolara a u prodaji se očekuje u listopadu sljedeće godine po punoj cijeni od 1699 dolara.

 

About Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*