VijestiZanimljivosti

Hoće li Apple HDTV ugroziti kabelsku TV?

Ukoliko Apple lansira dugo očekivani HDTV uređaj, istraživanja pokazuju da bi veliki broj kabelskih korisnika mogao prestati koristiti usluge kabelskih operatera.

U narednih 12 mjeseci procjenjuje se da bi otprilike 10% kućanstava u SAD-u moglo otkazati usluge kabelske ili satelitske televizije na temelju popularnosti Netflixa i ostalih online video streaming usluga,  pokazala su najnovija istraživanja Consumer Electronics Association (CEA) i Credit Suisse banke.

Čak i prije nego što su se pojavile glasine o Apple TV setu, Credit Suisse proveo je analizu prošlog Rujna pokazujući rastući trend od otkazivanja klasične TV pretplate i kabelskih usluga i prelaska na Netflixa i ostale online video streaming usluge.

Prema riječima Spencer Wanga, analitičara za Internet i zabavnu industriju za Credit Suisse: “Naša istraživanja pokazuju da 10% smanjenje u klasičnim TV pretplatama može rezultirati u padu od 10% samo u prihodima kablovskih operatera, dok ostali oblici TV pretplata ostaju jednaki. Međutim, tih 10% može rezultirati smanjenjem prihoda u iznosu 20-25%, s obzirom na pretplatničke modele kablovskih operatera koji forsiraju velik broj dodatnih usluga na mjesečnoj bazi”.

Poznavajući Appleov ekosustav, možemo zaključiti da Apple ima veliku prednost ukoliko se odluči ući na to tržište, s obzirom da ima zalihu od 65 milijardi američkih dolara u gotovini. Ta količina gotovine i više je nego dovoljna da Apple otkupi prava za gotovo sav zanimljiv sadržaj sadašnjim kablovskim pretplatnicima.

Izvor: USA Today

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!