Vijesti

LG udvostručio udio na tržištu monitora u Hrvatskoj [PR]

Odlični prodajni rezultati LG televizora na našem tržištu nastavljaju se i u trećem kvartalu 2010. LG je zadržao vodeću poziciju, a najtraženiji su bili Full HD LED i LCD TV televizori i monitori sa širokim zaslonima veličine od 22 inča i većim. Čestitamo LG-ju i njihovim zastupnicima na odličnim prodajnim rezultatima, te se nadamo novim testovima njihovih televizora i prateće opreme. Kompletno priopćenje donosimo u nastavku.

Zagreb, 1. prosinca 2010. − LG Electronics (LG), globalni predvodnik na tržištu potrošačke elektronike, prema istraživanju agencije Context BNA, i u trećem kvartalu ove godine uvjerljivo drži vodeću poziciju na tržištu monitora u Hrvatskoj. LG od početka godine bilježi konstantan rast i za razliku od tržišnog udjela od 24 posto koji je zauzimao u drugom kvartalu, on se na kraju trećeg gotovo dvostruko povećao na čak 46 posto. Time je LG Hrvatska postigao najbolje prodajne rezultate i najveći udio na tržištu monitora u cijeloj Europi u promatranom razdoblju. Ovaj značajan uspjeh ostvaren je prvenstveno zahvaljujući povećanoj potražnji za modelima monitora s LED pozadinskim osvjetljenjem kao i LCD TV monitora sa širokim zaslonima dijagonale od 22 inča i većim.

Sudeći po rezultatima prema kojima smo udvostručili uspjeh iz prošlog kvartala i ostvarili kumulativni tržišni udio u 2010. godini od 27 posto, potrošači su prepoznali LG-eva nastojanja da njihove potrebe budu u središtu naše pozornosti. Sigurni smo da je ovako dobrim rezultatima, uz dizajn, brojne korisniku prilagođene značajke i pristupačnu cijenu LG-evih monitora, pridonijelo standardno trogodišnje jamstvo na uređaje kao i naše jedinstveno Zero Pixel jamstvo” izjavio je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska.

Zero Pixel jamstvo besplatna je usluga koja krajnjim korisnicima omogućava da u slučaju pojavljivanja tzv. mrtvih piksela kupljeni monitor zamijene na prodajnom mjestu unutar 72 sata od trenutka kupnje, što predstavlja dodatnu pogodnost i uslugu, izvan zakonske obveze.

Pri odabiru modela monitora u Hrvatskoj, koje LG na domaćem tržištu nudi već 15 godina, kupcima su najvažniji veličina zaslona i značajke, ali veliku pozornost posvećuju dizajnu te cijeni i jamstvenom roku. Općenito, hrvatski potrošači sve više traže proizvode koji odlično kombiniraju moderan dizajn i najnovije tehnologije te, iako se tržište općenito smanjuje, ipak raste potražnja za monitorima sa širokim zaslonima većih dijagonala.

Za više informacija, molimo posjetite www.lge.hr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!