Audio-video uređajiDVB-T prijemniciPribor/ostaloRecenzije

Recenzija: Toshiba Journe M400

Dojmovi nakon korištenja

Test čitanja formata

Format/i Rezultat
DivX/Xvid – 10 filmova različitih veličina, rezolucije, audio zapisa i verzije codec-a Uspješno reproducira DivX i XviD filmove uz uvjet da je zvučni zapis MP3. Dolby Digital ili DTS će onemogućiti reprodukciju
Matroska (MKV) – 4 filma različitih rezolucija (SD, 720 i 1080p), s više audio zapisa i integriranim titlovima Ne reproducira
M2TS i M2T – demo materijali s Demo-world.eu stranice i video snimci HD digitalnom kamerom Ne reproducira
MOV – snimka starim fotoaparatom i nekoliko foršpana Ne reproducira
MP3 – fiksni bitrate 160 kbps, varijabilni s prosjekom 188 kbps i jedan od 320 kbps Uspješno reproducira
OGG, APE, FLAC – nekoliko datoteka Ne reproducira
WAVE, stereo i višekanalni Ne reproducira
Slikovni formati razne rezolucije Reproducira isključivo JPEG datoteke

Popis podržanih datoteka je vrlo kratak i uključuje tek one najosnovnije audio, video i slikovne formate. Također valja napomenuti kako titlovi nisu podržani.

Korištenje

Interakcija s uređajem je i više nego jednostavno izvedena, a izbornici brzog odziva i smisleno posloženi olakšavaju korištenje. Tako su slikovna, audio i video sekcije označene različitim pozadinskim bojama jednom kada ih pozovete preko jednostavnog glavnog izbornika.

Preglednik slika je spor ukoliko otvorite direktorij sa slikama rezolucije veće od 3 megapiksela. Zbog njegove sporosti i niske rezolucije ekrana preporučljivo je na računalu smanjiti rezoluciju slika prije njihovog učitavanja u uređaju. Slideshow je omogućen i nudi razne efekte i mogućnost reprodukcije glazbe. Informacije o slikama su također dostupne.

MP3 reproduktor je također vrlo jednostavno osmišljen kroz sučelje koje prikazuje spektogram (ne odveć precizan) i nudi osnovne kontrole. Premotavanje pjesama nije moguće. Ekran se također može potpuno ugasiti tokom reprodukcije.

Video segment smo obilno koristili i drago nam je što nudi mogućnost prikaza nativnog 4:3 formata. S druge strane, priloženi softver za enkodiranje filmova na rezoluciju zaslona nije preporučljivo koristiti jer filmove rastegne na format zaslona, a također je manje učinkovit od danas popularnih sustava kodiranja pa tako možete završiti s većom datotekom za materijal manje rezolucije. Video zapise je moguće ubrzati do 32x i ta funkcija radi bez prigovora. Ekran je i u ovom segmentu moguće ugasiti. Titlovi nisu podržani, a isto vrijedi i za popularne Dolby Digital i DTS zvučne zapise.

Ugrađeni DVB-T prijamnik odlično radi ukoliko se nalazite na otvorenom i usmjerite uređaj u pravom smjeru. Svidio nam se prikaz teleteksta i EPG vodič, premda ima problema s prikazom dijakritičkih znakova. 4:3 nativni odnos stranica je također podržan, a sliku također možete razvuči preko cijelog ekrana.

Na prikaz nemamo posebnih prigovora, nazubljenost je slabo izražena, a boje osrednje, no stabilne. Ponegdje je moguće uočiti izgoren prikaz jako osvjetljenih površina zbog nepravilnog prikaza otkrivenog tokom kalibracije.

Što se kvalitete ugrađenog zvučnika tiče, njegova je primjena veoma ograničena prvenstveno zbog njegove orijentacije, a i slabe jakosti. Savjetujemo da držite uređaj lijevom rukom kako bi se zvuk odbijao od dlana što će uvelike povećati glasnoću. Preko slušalica je zvuk solidniji, naravno sve ovisi o kvaliteti samih slušalica.

Ugrađena baterija izdrži cca. 2 do 2.5 sati pri osvjetljenju na 3/5. Kada je baterija pri kraju na ekranu se pojavljuje upozorenje i nakon toga imate još 5 do 10 minuta reprodukcije. Punjenje baterije je brzo i kroz sat vremena je spremna za daljnje korištenje.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!