Savjeti za kupnjuVodiči

5 najboljih inovacija i tehnologija za 3D HDTV modele u 2010-toj godini

LG 3D Infinia Nano LED tehnologija i dizajn


LG sa Infinia serijom je u svakom pogledu zablistao ove godine. Samo ako pogledate listu proizvođača LG je uz Panasonic jedan od rijetkih brandova koji ima THX certificirane televizore te cak i u entry level modelima postavlja napredne ISFccc postavke za kalibraciju. Kada kažemo Infinia tu prvo mislimo na top model koji ste imali priliku da vidite na CES-u prije pola godine kod kojeg je rub samog okvira dostigao nevjerojatno malu veličinu, kao i da ga nema skoro. Moramo priznati da nas sama debljina televizora ne oduševljava toliko koliko je to slučaj sa stanjenim okvirom, jer što je manji okvir dobiva se osjećaj kao da se radi o hologramskoj slici i da slika lebdi u zraku. LG-ivi inžinjeri su odradili odličan posao kada je dizajn Infinia serija u pitanju pogotovo kod Infinia LEX serije LEX7, LEX8 i LEX9.

Zašto baš ovaj model spominjemo. Razlog je jednostavan, LG je prvo uveo IOP tehnologiju u svoje LCD modele koji su bili sinergija Edge LED i Local dimming osvijetljena, da bi u ove zasigurno najljepše televizore na tržištu integrirao tzv Nano LED pozadinsko osvjetljenje koje omogućuje ovakve futurističke dimenzije.

LG u svojem izvješću opisuje Nano LED kao “iznimno tanak film s minijaturnim točkama koji se nalazi ispred mreže LE dioda koje ravnomjerno i učinkovito raspršuju svjetlost po cijelom ekranu”, te spominje kako se svaki LED blok individualno kontrolira, što sugerira na funkciju lokalnog zatamnjenja, tj. Local Dimming-a.

Ostaje nam da vidimo da li je uz 400Hz interpolacijski algoritam LG razdvojio i judder komponentu te ako jeste da li je LEX serija najbolji 3D LCD koji će pobijediti konkurenciju, kvalitetom 2D/3D prikazom, pošto dizajnom svakako jeste.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

11 komentara

  1. Odličan članak, jako dobro si se potrudi to napisati Nani!

    Evo vidim da je gt20 vea došao u ronis po stvarno veliko bezobraznoj cijeni od 13000 kn, to je znači 700 eura skuplje nego g20, a trebao bi doai oko 10000 kn, za 3000 kn više napravim lijep izlet do italije i još budem par dana u hotelu ili si kupim samsunga od 50 inča!

  2. Pa znaš ti Nani da je u nas G20 trebao biti 1000 eura pa se prodaje za 1300 pa slično sada i sa GT20. Vide ljudi da se Panasonic masovno traži i da ne mogu ponudom zadovoljit potražnju pa onda to iskorištavaju.

  3. U europu stižu 3 nove 3D plazme, u biti jedna nova i jednsa stara u dvije nove veličine.
    TX-P42GT20
    TX-P42VT20
    TX-P42VT20
    Loše je što GT20 neae bit ponu?en u srebrenoj varijanti, a kod Vt20 je od početka loše što nije iste boje kao V20.

  4. sve u svemu 3d je najeftinije gledati u kunu,za pare koje mogu uložiti u 3d opremu koja ae biti zastarijela za godinu dana kupim sebi h-fi koji neae zastarijeti sljedeaih 20 godina

  5. Vidi,vidi nakon moga komentara, gamad iz ronisa je povisila cijene samsunga pn50c7000 sa 12400 kn na 15000 kn, zamisli ti bezobrazluga! I sad neka netko kupuje od njih…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!