3DAudio-video uređajiVijesti

Druga generacija Blu-ray 3D reproduktora iz Philips-a [PR]

Philips je danas na hrvatskom tržištu predstavio 3D Blu-ray reproduktor BDP7500 – novi model koji uz podršku za najnovije 3D filmove u HD rezoluciji posjeduje niz naprednih značajki. Uz funkciju za boljim upravljanjem titlovima Subtitle Shift, Full HD3D i DivX Ultra podršku, tu su i Dolby TrueHD, DTS-HD MA dekoderi za HD 7.1-kanalni surround zvuk i BD-Live za dodatan Blu-ray sadržaj na mreži. Sam uređaj je izrađen iz aluminija, čistog je dizajna i posjeduje USB priključak s prednje strane za jednostavnu povezivnost flash memorija i tvrdih diskova. Valja napomenuti kako 3D Blu-ray mediji nisu u podržani dok se ne instalira nadogradnja koja će biti dostupna na službenoj Philips-ovoj stranici. Okvirna cijena modela je oko 1999,00 kn. Još jedna novost kojom Philips želi dodatno doprinijeti kvaliteti usluge je i besplatni potrošački telefon 0800 222 778 na kojemu se mogu dobiti sve detaljne informacije te odgovori na pitanja vezana uz Philipsove proizvode dostupne na hrvatskom tržištu.

Recenzija: Philips Blue-Ray Player BDP7500SL [Review] @ Techtree.com

Zagreb – Nova generacija Philipsovog 3D Blu-ray BDP7500 uređaja napravljenog od pravog aluminija omogućuje osebujno iskustvo slušanja i gledanja uz napredne radne značajke Subtitle Shift, Full HD3D, DivX Ultra, Dolby TrueHD, DTS-HD MA za HD 7.1-kanalni surround zvuk i BD-Live za dodatan Blu-ray sadržaj na mreži. Novi Philipsov Blue Ray uređaj BDP7500 pomiče granice u kvaliteti slike i doživljaju zvuka pružajući besprijekorno uživanje bez zapreka. Nadogradnja 3D softvera za ovaj model biti će dostupna i uskoro na http://www.blu-ray.philips.com te će tim softverom biti omogućena full HD3D reprodukcija.

Novo iskustvo gledanja

Za nesmetano iskustvo gledanja zaslužan je Subtitle Shift (Pomak titlova) koji korisnicima omogućava ručno podešavanje položaja filmskih titlova na zaslonu televizora ili računala. Uz pomoć daljinskog upravljača može se zadržati odgovarajući omjer zaslona podešavajući titlove na najbolje mjesto na zaslonu. Potpuni kino-doživljaj stvara format 1080p progresivnog skeniranja brzine od 24 fps u minuti pružajući zapanjujuću, senzacionalnu sliku visoke rezolucije, poput one u kinu.

Philipsov 3D Blue Ray BDP7500 ima i DivX Ultra postavku koja poboljšava reprodukciju u formatu DivX datoteka s odličnim značajkama kao što su integrirani titlovi, veći broj jezika za audio te više zapisa i izbornika u jednom praktičnom formatu. Scene pune detalja, glatkoća pokreta i kristalno čista slika osigurava kapacitet za podatke visoke rezolucije, zajedno sa slikom rezolucije 1920 x 1080. Jednostavnom navigacijom tijekom reprodukcije i druge uzbudljive značajke poput skočnih izbornika unose jednu potpuno novu dimenziju u kućnu zabavu.

Philipsovom novom Blue Ray serijom neće profitirati samo Blue Ray filmovi jer će ona udahnuti novi život i DVD kolekciji nadograđujući DVD filmove na gotovo high definition kvalitetu, omogućavajući neponovljivo iskustvo. Uz pomoć HMDI poboljšanja na 1080p nestaje struktura linija koje prevladava na zaslonima televizora, osiguravajući beskompromisno oštru sliku te uz digitalni višekanalni audio bez konverzije na analogni format omogućava savršenu kvalitetu zvuka bez šumova.

Zvuk ravno iz filmskog studija

Neponovljivo iskustvo slušanja s Philipsovog novog Blue Ray BDP7500 uređaja omogućava DTS – HD Master Audio i Dolby TrueHD s 7.1 kanala najboljeg zvuka koji se gotovo ne razlikuje od studijskog originala. DTS – HD Master Audio i Dolby TrueHD stvaraju osjećaj prisutnosti u samom filmskom studiju i dovode doživljaj zabave na višu razinu.

Maksimalna interaktivnost

Val visoke rezolucije ovog puta je moguće uhvatiti uz novu Blu Ray Disc reprodukciju i BD-Live. Blue Ray uređaj BDP7500 dodatno obogaćuje BD-Live inovativna postavka koja jednostavnim povezivanjem Blue Ray Disc reproduktora s Internetom pruža maksimalno iskorištavanje BD-Live prednosti poput posebnih, online sadržaja spremnih za preuzimanje, online bonus sadržaja i transakcija u realnom vremenu.

High Speed USB 2.0 priključnica smještena na prednjoj strani novog Blu-ray BDP7500 uređaja omogućava uživanje u vlastitim snimkama s HD kamkordera u AVCHD formatu u Full HD kvaliteti, a uz pomoć kontrola osjetljivih na dodir ostvaruje se glatka navigacija i jednostavan pristup aplikacijama na mobilnom telefonu. Poseban dodatak tome je Easylink postavka s kojom uz jedan pritisak tipke možete istovremeno upravljati svim povezanim uređajima koji podržavaju HDMI CEC stvarajući beskompromisno iskustvo kućnog kina.

Novi model Philipsovog 3D Blue Ray BDP7500 uređaja može se kupiti u svim bolje opremljenim trgovinama s tehničkom opremom, a okvirna cijena modela je oko 1999,00 kn.

Nova Philipsova stranica za medije i na hrvatskom jeziku

Osim službene internetske stranice www.philips.hr koja pruža detaljne informacije o Philipsovim proizvodima, Philips je nedavno lansirao i novu internetsku stranicu www.mediacee-philips.com na kojoj se mogu naći press materijali na hrvatskom jeziku – od Philipsovih noviteta do arhive već predstavljenih proizvoda.

Osim na hrvatskom, nova stranica osigurava lako dostupne informacije o Philipsovim proizvodima na čak 20 stranih jezika i u sva tri Philipsova poslovna sektora: zdravstvenoj skrbi, rasvjeti i proizvodima za krajnje potrošače.

Još jedna novost kojom Philips želi dodatno doprinijeti kvaliteti usluge je i besplatni potrošački telefon 0800 222 778 na kojemu se mogu dobiti sve detaljne informacije te odgovori na pitanja vezana uz Philipsove proizvode dostupne na hrvatskom tržištu.

Fons: PR

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

6 komentara

 1. Da zanimljivo i pomalo i čudno jer barem po specifikacijama

  http://www.philips.hr/c/blu-ray-i-dvd/5000-series-net-tv-podrska-za-wifi-divx-plustm-hd-bdp5100_12/prd/?t=specifications

  BDP5100 bi trebao bit i DLNA i to verzija 1.5 ali i ima podršku za mkv.
  BDP7500 nema ovo gore što ima BDP5100 ali ima Analogni audio 7.1-kanalni izlaz i digitalni optički izlaz,dok 5100 verzija ima samo digitalni koaksijani izlaz i analogni stereo izlaz.

  Što je najčudnije u cijeloj toj priči ,ovaj 5100 (serija 5) bi trebao bit lošiji model od ovog gore navedenog 7500 (serija 7) a po svemu sudeai to definitivno nije,doslovce zbunjujuae ?

  ai cijena mu je cca 700 kn manja

 2. Zbilja zbunjujuae imam nekako osjeaaj da se radi o seriji 7 za 2009 godinu i seriji 5 za 2010 godinu,to je jedino logično objašnjenje .

  jer čak niti serija 9 nema sve što ima serija 5 tj. ovaj 5100 koji doslovce je konkurencija Media Playerima i može se slobodno reai da je najbolji od Philipsa, jedini pravi nedostaci su :

  Nedostatak interne memorije za BD Live 2.0
  Nedostatak optičkog digitalnog izlaza (me?utim ima HDMI i koaksijalni)
  Nedostatak 7.1 analognog audio izlaza

  Sve ostalo je na strani 5100 što je u najmanju ruku čudno,daleko više pluseva nego minusa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!