Audio-video uređajiVijesti

Nove Logitech HD web kamere za kvalitetnu video komunikaciju [PR]

c510_top1_300_logitech

Logitech je predstavio čak šest novih web kamera koje krase mogućnosti 720p video komunikacije i snimanja u punoj HD rezoluciji od 1920×1080 piksela. Za HD razgovore putem interneta Logitech preporuča korištenje vlastitog softvera imena “Vid”, a koji je prije nekoliko dana dobio mogućnost razgovora u visokoj rezoluciji. Valja naglasiti kako je Vid aplikacija vrlo jednostavna za korištenje, no za njeno korištenje barem jedna strana mora posjedovati Logitech web kameru. Nove web kamere krasi moderan dizajn, izvrsna kvaliteta slike zahvaljujući patentiranim tehnologijama kao što su Fluid Crystal, RightLight, te RightSound sustav koji svoj vrhunac postiže kod kamera s ugrađenim stereo mikrofonima. Više detalja uz galeriju slika u nastavku.

ZAGREB, 10. lipnja 2010. — Logitech je danas učinio jedan korak naprijed, omogućivši tako HD video pozivanje unutar svakog domu na svijetu, predstavivši cjelovitu liniju HD web kamera uz koje dolazi pripadajući Logitech Vid HD program za besplatno i jednostavno uspostavljanje HD video poziva. Nudeći tako HD 720p za video pozivanje, Full HD 1080p za video snimanje, Logitech Fluid Crystal™ tehnologiju te opciju «jednog klika» za prenošenje podataka na Facebook ili Youtube, najbolja od najboljih, nova web kamera Logitech HD Pro C910 će pretvoriti doživljaj visoko kvalitetnog video pozivanja, snimanja te razmjene fotografija u onu realnost o kojoj sanjate.

Vodili smo se vizijom da HD video pozivanje u svijetu postane uobičajeni način video komunikacije, baš kao što je to nekoć predstavljala telefonska komunikacija, i to u svakom kutku svijeta,” rekao je Eric Kintz, potpredsjednik i generalni manager Logitechove jedinice za video poslovanje. ” Uz Logitech HD web kamere i Vid HD program imat ćete sve potrebno za razmjenu podataka ili video pozivanje na način da kvaliteta slike web kamere osobe s kojom komunicirate jednostavno oduzima dah.”
Sve nove Logitechove web kamere dolaze uz Logitech Fluid Crystal tehnologiju kojom se osigurava da svaki video poziv ili snimljeni materijal ima kristalno jasnu sliku, bez trzaja ili zamagljivanja tijekom kretanja i živopisne boje, odnosno sliku koja se po ničemu ne razlikuje od realnosti.

Modeli

Logitech HD Pro C910 web kamera — HD u svakom smislu

S novo postavljenim standardima u kvaliteti, kao najbolja iz linije najboljih, Logitech HD Pro C910 web kamera ne samo da omogućuje fantastično video snimanje u Full HD-u 1080p i video povezivanje u tečnom HD 720p, nego ujedno ima elemente kristalno čistog stereo zvuka dobivenih putem dva mikrofona, svakog postavljenog sa po jedne strane leće web kamere.
Logitech HD Pro C910 web kamera ima aerodinamičan dizajn. Nevjerojatno tanka, debljine svega 25 milimetara C910 web kamera tako izgleda kao vrlo moderan i dizajnerski minimalistički dodatak za prijenosna i desktop računala.

pro910_ctg1_logitechi

Logitech HD C510 web kamera — Za prijenosno HD video pozivanje i snimanje

Ukoliko preferirate web kameru s kojom ste u mogućnosti ići gdje to poželite, prijenosna Logitech HD C510 web kamera dolazi u “umotaj i ponesi” dizajnu čime je uvijek možete imate pri ruci. Ako poželite uspostaviti video poziv od kuće, iz hotelske sobe ili ureda C510 web kameru ćete lako spremiti u vlastitu torbu za jednostavan transport. Uz to, kamera ima mogućnost rotacije od 360 stupnjeva tako da lako možete uključiti druge prisutne osobe u prostoriji za vrijeme video pozivanja ili snimanja.

c510_bty4_logitechi

Logitech također predstavlja dvije nove HD web kamere po cijeni koju si mogu svi priuštiti: Logitech HD C310 web kamera i Logitech HD C270 web kamera.

Logitech Vid HD — HD 720p video pozivanje

Logitech Vid HD omogućuje iskustvo HD video pozivanja tzv. punog kruga, jer nije moguće imati visoko kvalitetno video pozivanje putem HD kamere ukoliko nemate softver kojim omogućujete prijenos slike u HD-u u oba smjera.
Ako ste do sada čekali jednostavniji i još bolji način za komunikaciju video pozivanjem tu je Vid HD – besplatni, brzi i jedinstveni način za HD video poziv. Program je integriran i dolazi u paketu sa novim Logitechovim HD web kamera, a moguće ga je besplatno preuzeti i na www.logitech.com/vid.
Korisnici koji su se dosada povezivali Logitech Vid programom sada mogu besplatno nadograditi ovaj program preuzimanjem sa službene stranice (www.logitech.com/vid) te ga i dalje koristiti uz bilo koju HD web kameru.

Jedan klik za postavljanje fotografija i video materijala na Facebooku i Youtubeu

U današnjem svijetu korištenje i komunikacija na socijalnim mrežama predstavlja jedan od esencijalnih potreba milijuna ljudi, a video pozivanje predstavlja nadogradnju u komunikaciji sa ljudima koji vam nešto znače. Uz novu liniju HD web kamera iz Logitecha samo je potreban jedan trenutak za snimanje te postavljanje HD video filmova na Facebooku ili Youtubeu. Kako bismo cijeli proces učinili prikladnijim i jednostavnijim, dodani softver Magix za uređivanje fotografija i video materijala vam omogućuje poliranje snimljenih fotografija i filmova prije nego ih postavite u virtualni svijet. A, dodana galerija za fotografije i video materijale omogućuje jednostavno spremanje istih materijala za daljnje korištenje ili uspomenu.

Fotografiranje putem Logitech HD web kamera

S novim Logitechovim web kamerama s lakoćom “okidate” fotografije te ih e-mailom dalje šaljete vašim prijateljima i obitelji. Logitech C910 nudi fotografije od 10 megapiksela, C510 web kamera će pak kreirati blistave 8 megapikselne snimke, C310 ima čistu i jasnu sliku od 5 megapiksela, a sa C270 dobit ćete fotografije od 3 megapiksela.
(Visokokvalitetne fotografije dolaze u ponuđenom poboljšanom softveru).

Usklađenost sa svim važnijim programima za video komunikaciju
Sve kamere iz nove Logitechove HD linije web kamera su provjerene za komunikaciju putem Skype-a, i optimizirane su za Windows Live Messenger te besprijekorno rade na drugim često korištenim programima, kao što su Yahoo Messenger ili Gmail Voice & Video Chat.

Cijena i dostupnost

Logitech HD Pro C910 se očekuje diljem Europe u kolovozu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 729,00 kuna. Logitech HD C510 web kamera se pak očekuje u lipnju po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 369,00 kuna. Logitech HD C310 web kamera po cijeni od 289,00 kuna i Logitech C270 po cijeni od 219,00 kuna se očekuju u srpnju diljem Europe. Za više informacija o Logitech HD web kamerama molimo posjetite www.logitech.com/webcams.

Logitech Info
Logitech je svjetski lider u proizvodima koji nas povezuju sa doživljajem digitalnoga doba. Kao nositelj inovacija u računalnom upravljanju, komunikacijskim i zabavnim platformama, povezivanjem hardwarea i softwarea Logitech omogućuje ili obogaćuje digitalnu navigaciju, glazbenu i video zabavu, gaming, socijalno umrežavanje, audio i video komunikaciju putem Interneta, video sigurnost i upravljanje uređajima za kućnu zabavu. Tvrtka je osnovana 1981. godine. Logitech International švicarska je javna kompanija trgovana na SWX Swiss Exchange (LOGN) i Nasdaq Global Select Market (LOGI) tržištima.

# # #

Logitech, njegov logo i ostale oznake registrirane su u Švicarskoj i drugim zemljama. Sve ostale robne marke i oznake vlasništvo su njihovih cijenjenih vlasnika. Za više informacija o Logitechu i njegovim proizvodima posjetite web stranicu kompanije na www.logitech.com <http://www.logitech.com>.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. e moj logitech, sve je to lipo ali u mojoj ljepoj zemljici jos jako teško prolazi i komunikacija s tvojim starim kamericama na niskoj rezoluciji, komunikacija s istokom još i gore, a prema zapadu ponekad se može dobiti i razgovjetan zvuk, nadalje i dosad je s mikrofonima bilo problema kada bi se posjeli oko kamere djed,baka, mama, tata i sestra i svi ti htjeli nesto rea, a mikrofon ne lovi ako nije 1cm pred ustima, nadam se da ae ti novi lovit makar s metra, teško sam dosad nagovarao internet prijatelje(prijateljice :) ) da kupe bilo koju kameru još au ih teže nagovorit da je sad zamjene novom, a nikakve koristi nemam da je kupim ja jer njome gledaju drugi, a ja gledam sa smeaem kojeg veaina ima. kada se videochatom bude komuniciralo kao sada telefonom sa svakim u svakom kutu zemaljske kugle auti ae nam vjerojatno lebdit, naime moje malo selo u Gorskom kotaru jos uvijek nema moguanost ADSL-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!