Audio-video uređajiHTPC i kompjuteriKomponente

ASUS napokon omogućio bitstreaming HD audio formata na PC-u

Problem s kojim su se susreli vlasnici HTPC-a opremljenih Blu-ray reproduktorom nije bio vezan uz sliku, već u zvuk. Sve do danas na tržištu nije bila dostupna zvučna kartica koja je bila sposobna poslati bitstream Dolby TrueHD i DTS-MA audio signal van računala u daljnje procesiranje, no situacija se napokon okrenula na bolje zahvaljujući Asusu. Asus Xonar HDAV1.3 HDMI Deluxe je nova zvučna kartica opremljena HDMI 1.3 priključkom, a koja je u stanju poslati bitstream signal van računala u pojačalo koje će onda dalje enkodirati ga i spremiti za reprodukciju.

Ekipa Tweak Town-a je prisustvovala demonstraciji navedenih mogućnosti u Taiwanu, a dojmove su uz tekst zabilježili i kamerom. Video možete pogledati ovdje ili ga skinuti u 720p razlučivosti ovdje.

Kartica je dostupna na tržištu vani po cijeni od oko 220 US dolara.

EngadgetHD/TweakTown

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!