Home » Mobiteli i tableti » Android » LG demonstrirao Ultra HD streaming s pametnog telefona

LG demonstrirao Ultra HD streaming s pametnog telefona

LGUltraHDstream

Na kongresu mobilnih tehnologija – MWC 2013 u Barceloni, LG je pokazao Ultra HD streaming s telefona na Ultra HD TV putem prototipa tehnologije koja je još u razvoju.

Sadržaji s pametnog telefona su reproducirani u Ultra HD formatu (4K) na 84-inčnom Ultra HD televizoru. Demonstracija je uključivala automatsku konverziju sadržaja na višu rezoluciju budući da su igre na pametnom telefonu bile pokretane u rezoluciji od 1080 p, te je došlo do automatske konverzije na Ultra HD prije nego je signal stigao do televizora.

Tehnologija za streaming  je potpomognuta standardom Miracast, koji se primjenjuje kod velikog broja Android pametnih telefona, tableta i novih televizora. Ukoliko uređaji podržavaju Miracast korisnici mogu reproducirati medijske datoteke ili igre s telefona na veliki ekran televizora. Ovo nije prva takva prezentacija u HD rezoluciji, no pokazuje kako mobilni telefoni postaju sve moćniji i kako se mogu integrirati s televizorima, te ponašati kao konzole ili audio-video reproduktori.

Izvor: FlatpanelsHD

About Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*