Blu-ray izdanjaFilmovi

Spears & Munsil testni Blu-ray diskovi


“Jaggies test” je jedan od nekoliko testova na disku koji mjere Edge Adaptive deinterlacing performanse vašeg playera ili TV-a.

spears-and-munsil-high-definition-benchmark-test-disc-4

Demonstation Material sadrži prikaz lossless HD audio fajlova koji se mogu iskoristiti za test audio mogućnosti AV receivera ili Blu-ray playera. Pored PCM-a, tu su i DTS HD Master u 5.1 i 7.1 izvedbi te Dolby True HD u 7.1 surround modu.

spears-and-munsil-high-definition-benchmark-test-disc-4a

Demo Image – Seattle Day and Night – demo slika grada Seattlea u SAD-u, putem koje se može procjeniti nivo detalja i nazubljenost tokom dana i u mračnim scenama, što je vrlo važno za potvrdu pravilnog prikaza game i mogućnosti televizora da prikaže detalje u mračnim scenama.

spears-and-munsil-high-definition-benchmark-test-disc-4b

Za kraj, tu je pogled na osnovni izbornik za podešavanje Spears i Munsil High Definition Disk Benchmark testa. Možete odabrati želite li pokrenuti sadržaj diska u HD ili standardnoj definiciji, isto tako da li želite pokrenuti sve testove jedan za drugim ili svaki test pojedinačno, prije nastavka na sljedeći test.

Pored HQV2 Benchmark i FPD Benhcmark (Monoscop) testnih Blu-ray diskova, upotpunili smo kolekciju testnih uzoraka sa Spears i Munsil Benchmark alatom. Mišljenja smo da je neophodnost recenzenata redovno ažurirati test alate u audio-video recenziranju, kao što je slučaj sa PC industrijom i recenziranjem PC hardvera.

Objektivnost i ispravnost rezultata svakog audio-video testa uveliko ovise o softveru koji se koristi, kao i o pravilnoj primjeni testnih uzoraka tokom testiranja.

HD Televizija iz tog razloga smatra da je imperativ svake recezentske kuće da redovno ažurira testne uzorke te uvodi nove vrste testova kako bi se izbjeglo subjektivno ocijenjivanje elektronike televizora te postigla što bolja kvaliteta same recenzije.

Copyright HD Televizija 2010. Sva prava pridržana. Slike u članku su vlasništvo njihovih autora.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Adsense
Prethodna stranica 1 2

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Molim vas, ako je moguae, informaciju od kuda ste naručili testni Blu-ray disk. Pokušao sam s linkova na stranicama Spears and Munsil ali nema isporuke u Hrvatsku.
    Hvala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!