Home » Filmovi » Avatar u četvrtoj dimenziji, no samo u Koreji

Avatar u četvrtoj dimenziji, no samo u Koreji

avatar-4d-korea

Premda je već i u trećoj dimenziji izuzetno realističan, ipak je gledanje Cameron-ovog Avatara u četvrtoj dimenziji posebno iskustvo, a da biste ga doživjeli trebate otputovati daleko na istok, u Seoul u Južnoj Koreji. Naime, tamo se nalazi CJ-CGV – korejski najveći multipleks kino dvorana koje između ostalog nude i iskustvo gledanja filmova u četvrtoj dimenziji, uz pomoć više od 30 efekata tokom filma. Uz vibrirajuća i rotirajuća sjedala, u ovom kinu možete iskusiti još i miris eksploziva, pršteću vodu, laserska svjetla i vjetar.

“Na Avataru 4D smo počeli raditi prošlo ljeto”, rekao je Tom Oh, čelni čovjek 20th Century Foxa Korea. Ipak, Avatar nije prvi film prilagođen emitiranju u ovakvom izdanju: Koreja je još prošle godine mogla uživati u Putovanju u Središte Zemlje, također upečatljivom filmu u kojem dodatni efekti uistinu dobro zabavljaju publiku.

Premda su karte za 4D projekcije više nego dvostruko skuplje od onih klasičnih, njihova dvorana za 88 osoba je redovno popunjena, a uspjehom Avatara CJ-CGV je odlučio otvoriti tri dodatne.

cj-cgv-korea-cinema

Za ovu godinu planira se uvrstiti 10 novih 4D naslova, čemu pridonosi i otvaranje specijalne jedinice VFX Wonderworld studija, a koji je potpisao suradnju s korejskim multipleksom.

Izvor: Variety

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

2 komentara

  1. Koja glupost, koristiti termin 4D (cetvrta dimenzija) za dodatne efekte. Uvode zabunu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*