Audio-video uređajiVijesti

Marantz Consolette – prijenosni zvučnik klasičnog dizajna i napredne tehnologije

consolette-header

Nakon premijere u svibnju na ovogodišnjem izdanju najvećeg HIFi sajma u svijetu, minhenskom High End 2012, Marantz je plasirao na tržište prijenosni zvučnik pod nazivom Consolette. Prema riječima dizajnerskog tima koji je radio na ovom neobičnom proizvodu, Consolette u sebi objedinjuje klasičan, odnosno retro dizajn, naprednu tehnologiju i visokokvalitetan zvuk.

Da bi se postigao zadani cilj, u Consolette su ugrađeni prepoznatljivi Marantzovi “simboli”; žiroskopski kotač svojstven legendarnim Marantzovim radio uređajima, “Oko” koje prati gotovo sve Marantzove Hi-Fiuređaje te naposlijetku, visokosjajno lakirano drvo oraha koji podsjeća na dane kada su Marantzovi uređaji dolazili u drvenim kućištima.

Samo ime uređaja također ide u prilog “retro” priči. Naime davne 1952. godine, Saul Marantz napravio je i pustio u prodaju svoje prvo pretpojačalo upravo pod nazivom “Consolette”. Odabirom ovog imena, Marantzov kreativni odjel na neki je način odao počast utemeljitelju i konstruktorskom geniju – Saul Marantzu.

consolette-white

Gledajući s tehnološke strane, Consolette je opremljen izvlačnim postoljem za priklučivanje Apple mobilnih uređaja. Dovoljno je lagano pritisnuti Marantzov logotip i ladica izlazi spremna za prihvat. Međutim, Consolette nije namijenjen samo Appleovim uređajima, nego i svim ostalim uređajima koji podržavaju AirPlay i Bluetooth tehnologiju. Za nešto klasičniji pristup, na pozadini se nalaze dva visokokvalitetna pozlaćena RCA priključka. Tu je i ethernet ulaz za spajanje Consolette u mrežno okruženje.

Zvučnički kabinet skriva četiri zvučničke jedinice, dvije bas i dvije mid/visokotonske, svaka odvojena u zasebnom odjeljku. Cijeli kabinet djeluje vrlo čvrsto i lišen je rezonancija.

Predstavnici tvrtke Sonus Art su u Minhenu prisustvovali prezentaciji Consolettea i ostali smo zaprepašteni kvalitetom, kako izrade, tako i zvuka. Consolette je bez problema ispunio prostoriju od 50-ak kvadrata ne odavajući zamor čak i pri velikoj glasnoći. Vokal Diane Krall djelovao je vrlo uvjerljivo dok je glazbena podloga otkrivala timbralnu korektnost ovog integriranog sustava.

Marantz Consolette je proizvod koji neće tražiti mjesto pod suncem među tisućama različitih prijenosnih zvučnika, odnosno dockova, nego će se nametnuti osebujnim stilom i izgledom, vanserijskim zvukom i cjelovitom “retro” pričom kakvu mogu ispričati samo legende poput Marantza.

Consolette se isporučuje u dva finiša, natur/bijeli i natur/crni s očekivanom cijenom od oko 7.500 kuna.

Više informacija na stranicama tvrtke Sonus Art.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!