Audio-video uređajiDVB-T prijemniciRecenzije

Najava testa [DVB-T MPEG-2]: FTE Max T115+

fte-maximal-najava

Ususret gašenju analognog signala odlučili smo provjeriti aktualne DVB-T uređaje na našem tržištu i na taj način olakšati kupnju svima koji ne znaju koji točno model odabrati. Ponuda je prilično velika, a cijene također vrlo šarolike, stoga ćemo se pokušati usmjeriti ka best-buy modelima, odnosno onima koji bi po odnosu cijene i onoga što nude trebali biti najbolji odabir. S jedne strane većina danas dostupnih televizora na tržištu posjeduje DVB-T prijamnik, što je dovoljno za nesmetan nastavak gledanja televizijskog programa nakon gašenja analogije, no postoji veliki broj onih koji su svoje televizore pribavili ranije i ostali tek na mogućnosti analognog prijama signala. Ovogodišnje testove DVB-T prijamnika ćemo otvoriti s modelom malo poznate tvrtke španjolsko-njemačke tvrtke FTE Maximal, a koja je svoje djelovanje započela davne 1965. godine u Muhlakenu u Njemačkoj.

Više od 35 godina kasnije, FTE Maximal nastavlja svoje djelovanje na polju telekomunikacija, a uz velike distribucijske sustave i opremu za procesiranje signala, kompanija se bavi i proizvodnjom uređaja široke potrošnje, prijamnika, preklopnija, antena, tanjura, kabela itd.

fte-maximal-logo

Max T115+ je uređaj kompaktnih dimenzija srebrne boje, s plastičnom prednjom maskom na kojoj se nalazi poklopac koji krije USB 2.0 i SD priključke. Osim za prijem MPEG-2 signala, ovaj uređaj omogućuje njegovo pohanjivanje na USB memoriju ili SD memorijsku karticu u .ts formatu, a preko istih priključaka je moguće reproducirati glazbene i video datoteke. Točna lista podržanih formata, kao i performanse snimanja programa će biti detaljno prikazana u recenziji.

fte-maximal-prijamnik

Od priključaka Max T115+ ne nudi mnogo: tek antenski ulazi i dva SCART-a, što je dovoljno za osnovnu potrebu no nikako za one koji žele uređaj spajati digitalnim putem na televizor ili slati zvuk u digitalnom obliku primjerice u AV receiver.

Od ostalih značajki tu je time-shift funkcija, odnosno pauziranje programa i nastavak gledanja istog u određenom trenutku, lako ažuriranje internog softvera putem USB memorije, višejezični OSD izbornici (hrvatski nije uključen), EPG, prostor za 1000 programa, teletekst i prikaz JPG fotografija.

U pakiranju u prijamnik dobivate daljinski upravljač punog profila, dvije AAA baterije, te upute na hrvatskom i engleskom jeziku.

fte-max-t115-daljinski

O kvaliteti slike i zvuka, prijemu i ostalim dojmovima uskoro u detaljnoj recenziji.

Uređaj možete nabaviti u Sat Shop-u – Prvom izboru za kvalitetan antenski sistem!

MP cijena na današnji dan: 399.00 kn

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

8 komentara

 1. svi “koreanci” koje sam dosad isprobao govoril su hrvatski, a njemci ni uz pomoa španjolaca nisu uspijeli prevest osd, Ipak čekam recenziju samo pozurite mi imamo jos malo vremena, 7 dana do dana D :D

 2. Jel moguce da ce biti Nytrobox killer?
  Svakako testirajte jel svira AC3 audio, par screenshotova titlova, jel ima podesavanje aspect ratia?
  I jel se daju pec jajca na njemu!

 3. Meni je FTE MAX T115+ resetira sam od sebe i to samo ako pokrenem EPG.
  Nakon toga vise ne reagira na nijednu komandu od daljinca,vec se nakon 10-tak sek resetira.
  I tako svaki put kad se pokrene EPG.

 4. Acer, upravo se to i nama doga?a, ne na slovenskim kanalima nego na ovima TEST i sada kako su krenuli s jednim muxom tako?er s EPG-om (koji svakakve informacije pokazuje al opet). Baš gledam jel ima kakav novi firmware da to ispravi.

 5. Kod mene kad pronadzem slo. kanale dobijem glas ali bez slike i pise da ne podrzava HDTV. Pa neznam zasto i sto tocno jos treba
  ako netko zna Hvala unaprijed

  1. Radi se o tome što su slovenski kanali u MPEG-4 formatu kodirane slike, a ovo je MPEG-2 prijamnik. Zato nema slike i bez investicije u novi MPEG-4 prijamnik ili televizor nema drugog rješenja…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!