Home » Vijesti » 3D HD video i bitstreaming HD zvuka uz ATI Radeon 5870

3D HD video i bitstreaming HD zvuka uz ATI Radeon 5870

sapphire-ati-radeon-hd-5870-copy

Kao udruga za promoviranje HD tehnologija smatramo da je od velike važnosti prikaz i objašnjenje tehnologija koje se plasiraju na tržište iz dana u dan. Prateći tu filozofiju, nastavljamo s edukativnim člancima i osvrtima na nove predstavljene tehnologije, ovaj put u PC, odnosno HTPC industriji. S ovim edukativnim člankom ćemo vas uvesti u nadolazeći svijet 3D-a, predstavljajući što se nalazi iza nadolazećih HD audio i video tehnologija u 2010. godini kada je u pitanju video i audio HD sekcija.

Prije neka 3 mjeseca AMD/ATi je predstavio novu Radeon seriju grafičkih kartica koje imaju podršku za DirectX 11. Radi se redom o modelima: 5750, 5770, 5850, 5870, 5890.

Prije nego počnemo s upoznavanjem novih tehnologija, slijedi jedna zanimljivost koja indirektno povezuje dizajn novih grafičkih kartica s filmom. Stručnjaci iz AMD-a su se dosjetili da dizajniraju sustav hlađenja novih grafičkih modula u obliku Batmobila, što je karticama dalo atraktivan dizajn i nevjerojatan uvod u priču o povezivanju Radeon 5870 s kvalitetom slike i zvuka u filmovima.

radeon-5870-copy

Cijeli članak >>

Copyright HD Televizija 2009. Sva prava pridržana.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

About HD Televizija tim

8 komentara

 1. Hvala Nani na još jednom savršeno napisanom članku..
  Sve si super sažeo i upakiro..

  Pozz cijeloj redakciji HDtelevizije!!!

 2. Još jednom pohvale za odličan članak Nani! Ljubitelji audio i videa ae stvarno moai uživati u nadolazeaim tehnologijama!

 3. Hvala!

  Zaista je pred nama uzbudljivo vrijeme prelaska u nove dimnezije sliek i zvuka. Ono sto mene raduje su nadolazece tehnologije koje ce i ovako savrsen blu-ray prikaz podici na jos veci nivo.

 4. Mislim da ce u vrijeme kad ce se poceti masovno pojavljivati 3D filmovi, i kada ce hardver koji ih prikazuje pasti na cijene danasnjih HDTVa (dakle u nekakvom prosjeku 1000 eura), i brzine internet veze i storage kapaciteti sasvim dovoljno narasti da bi akomodirali 3D MKVove, pa i 3D bluray dumpove. 1500 GB disk stoji cca 100 eura. Vec danas na 10 mbit vezi treba od ujutro do navecer da skines neki bluray dump od svojih 40-50 GB, a ako na sve to primjenimo mooreov zakon, mislim da se ne trebamo bojati da ce 3D ostati privilegija samo legalnih korisnika. Ni sa hardverske, odnosno komunikacijske strane, a sigurno ne zbog zastite, za koje znamo da jos nije napravljena nijedna koja nije probijena u roku keks.

 5. Iscekujemo kada ce biti dostupni sirokoj javnosti, a ne samo populaciji sa dubljim dzepovima

 6. Blu-ray filmovi su vec 4 godine na trzistu a njihova prodaja u odnosu na DVD je jako jako zanemarljiva. Pogotvo na nasim prostorima. U svu pricu kad se u broji i 3D televizor i 3D player, stereoskopske naocale kao i 3D blu-ray naslovi, ostaje da se prolongira rok prihvacanja puno duze nego kod danasnjeg blu.raya pa cak i kad su u pitanju mkv-ovi.

 7. Pozdrav svima, i hvala na ovako lepom članku

 8. Pozdrav, drago nam je da vam je clanak bio poucan i koristan.

  Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*