Vijesti

3D HD video i bitstreaming HD zvuka uz ATI Radeon 5870

sapphire-ati-radeon-hd-5870-copy

Kao udruga za promoviranje HD tehnologija smatramo da je od velike važnosti prikaz i objašnjenje tehnologija koje se plasiraju na tržište iz dana u dan. Prateći tu filozofiju, nastavljamo s edukativnim člancima i osvrtima na nove predstavljene tehnologije, ovaj put u PC, odnosno HTPC industriji. S ovim edukativnim člankom ćemo vas uvesti u nadolazeći svijet 3D-a, predstavljajući što se nalazi iza nadolazećih HD audio i video tehnologija u 2010. godini kada je u pitanju video i audio HD sekcija.

Prije neka 3 mjeseca AMD/ATi je predstavio novu Radeon seriju grafičkih kartica koje imaju podršku za DirectX 11. Radi se redom o modelima: 5750, 5770, 5850, 5870, 5890.

Prije nego počnemo s upoznavanjem novih tehnologija, slijedi jedna zanimljivost koja indirektno povezuje dizajn novih grafičkih kartica s filmom. Stručnjaci iz AMD-a su se dosjetili da dizajniraju sustav hlađenja novih grafičkih modula u obliku Batmobila, što je karticama dalo atraktivan dizajn i nevjerojatan uvod u priču o povezivanju Radeon 5870 s kvalitetom slike i zvuka u filmovima.

radeon-5870-copy

Cijeli članak >>

Copyright HD Televizija 2009. Sva prava pridržana.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Adsense

Povezani tekstovi

8 komentara

  1. Hvala Nani na još jednom savršeno napisanom članku..
    Sve si super sažeo i upakiro..

    Pozz cijeloj redakciji HDtelevizije!!!

  2. Mislim da ce u vrijeme kad ce se poceti masovno pojavljivati 3D filmovi, i kada ce hardver koji ih prikazuje pasti na cijene danasnjih HDTVa (dakle u nekakvom prosjeku 1000 eura), i brzine internet veze i storage kapaciteti sasvim dovoljno narasti da bi akomodirali 3D MKVove, pa i 3D bluray dumpove. 1500 GB disk stoji cca 100 eura. Vec danas na 10 mbit vezi treba od ujutro do navecer da skines neki bluray dump od svojih 40-50 GB, a ako na sve to primjenimo mooreov zakon, mislim da se ne trebamo bojati da ce 3D ostati privilegija samo legalnih korisnika. Ni sa hardverske, odnosno komunikacijske strane, a sigurno ne zbog zastite, za koje znamo da jos nije napravljena nijedna koja nije probijena u roku keks.

  3. Blu-ray filmovi su vec 4 godine na trzistu a njihova prodaja u odnosu na DVD je jako jako zanemarljiva. Pogotvo na nasim prostorima. U svu pricu kad se u broji i 3D televizor i 3D player, stereoskopske naocale kao i 3D blu-ray naslovi, ostaje da se prolongira rok prihvacanja puno duze nego kod danasnjeg blu.raya pa cak i kad su u pitanju mkv-ovi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!