Home » Vijesti » Spawn HD-720 – zanimljivo rješenje za udaljeno igranje

Spawn HD-720 – zanimljivo rješenje za udaljeno igranje


setup-spawn2

Ukoliko ste oduvijek željeli pristupiti vašoj omiljenoj konzoli s udaljene lokacije bilo da se želite malo poigrati ili jednostavno prijateljima pokazati koju ste novu temu za PlayStation 3 skinuli, Spawn Labs ima rješenje za vas. Spawn HD-720 je uređaj koji omogućuje da pristupite preko računala ili laptopa na vašu X-Box, X-Box 360, GameCube, PS2 ili PS3 konzolou i to preko internet veze. Set se sastoji od STB komponente cijene oko 1000 kuna ($199.95), a koji povežete s vašom konzolom, kao i dodatnog adaptera za konzolu (posebno se kupuje, cijena oko 150 kn, podržava gore navedene konzole).

Minus koji je odmah vidljiv leži u nedostatku HDMI ulaza, a proizvođač kao HDMI rješenje navodi mogućnost spajanje konzole na televizor, te zatim iz televizora na kompozitne ulaze na uređaju. Specijalan HDMI adapter je potreban za ovo, a o mladosti ove tehnologije dovoljno govori činjenica da integracija i certificiranje nije riješeno, te da će adapter biti dostupan uskoro).

Nakon što ste obavili ovaj više financijsko-instalacijski zahtjevan postupak, slijedi posjet službenoj stranici gdje ćete se trebati registrirati i skinuti potreban softver za PC. Nakon obavljenih instalacija i registracija, naposljetku ćete moći zaigrati bilo koju igru s vaše konzole bilo da ste povezani na lokalnu mrežu ili bežično.

setup-spawn

Jasno pitanje koje se postavlja jesu latencije, odnosno kašnjenje signala od konzole do računala, a za koje proizvođač tvrdi da su minimalne i iznose oko 100 ms kada ste povezali preko lokalne mreže, odnosno dodatnih 25 do 75 kada igrate preko interneta. Što se internet veze tiče, za igre standardne definicije biti će vam potreban internet link od 500kbps do 1Mbps, dok će HD igre tražiti 2-5Mbps. Naravno, ovdje treba obratiti pažnju da bi i brzina slanja trebala biti toliko, s obzirom da se sve audio i video informacije šalju na s vaše konzole na udaljenu lokaciju. S obzirom na prosječne brzine interneta kod nas (posebice brzine) teško da će igranje preko interneta biti izvedivo, no za igranje unutar kućne mreže ovo rješenje definitivno obećava.

Za više detalja posjetite službenu stranicu.


About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AG322QCX_gaming-monitor

Predstavljeni monitori za igrače AGON AG322QCX i AG272FCX

Nakon što je AOC-ov 35-inčni AG352QCX uspješno prošao naše testiranje, kompanija najavljuje dva nova modela iz ...

lg-65c6v-review-header

LG 65C6 (C6) zakrivljeni UHD HDR OLED TV – recenzija

Page 1 Page 2 Page 3 LG-jevi OLED televizori i ove godine su nam pružili ...