Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Novi test: Dell i Samsung monitori [DV]

Novi test: Dell i Samsung monitori [DV]

dell-u2410-samsung-f2380

Stigao nam je dvoboj koji smo dugo željno iščekivali: Dell protiv Samsung-a. Jedan od spomenutih dobiva četiri, dok drugi osvaja svih pet zvjezdica. Dva monitora koja smo testirali su Dell U2410, 24” model s 6 ms IPS panelom unutra, dok je drugi Samsung SyncMaster F2380, 23” model koji koristi C-PVA panel odziva 8 ms.

Oba modela su fullHD, dakle nude 1920 horizontalnih i 1080 okomitih linija. U2410 je pogodan za više zadaća od TN monitora zbog korištenja IPS panela. Dobar je kao i najbolji tog tipa, uz šire kuteve gledanja i ujednačene boje. S druge strane, i cijena je veća. F2380 je pristupačan monitor za generalnu uporabu, nešto što se ne može svaki puta reći za TN modele. Lako je jedan od nama najdražih, te jednako dobar za kućnu ili uredsku primjenu. Prigovaramo slabijem odzivu i izostanku HDMI sučelja.

> Test: Dell U2410

> Test: Samsung SyncMaster F2380

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*