Home » Filmovi » Full HD 3D TV: Panasonic i 20th Century Fox predstavljaju 3D TV putem filma Avatar

Full HD 3D TV: Panasonic i 20th Century Fox predstavljaju 3D TV putem filma Avatar

avatar

HD Televizija nastavlja da ekskluzivno donositi vijesti i tehnološke novitete. Ovaj put se radi o projetku između Panasonic-a i Century Fox-a, o čemu više u nastavku.

Panasonic ozbiljno pristupa nadolazećoj 3D tehnologiji i čini se da je smješta u centar svojih aktivnosti u skorašnjoj budućnosti. S tim u skladu pridružili su se velikom hollywoodskom studiju 20th Century Fox u promociji nadolazećeg, dugo očekivanog filma Jamesa Camerona Avatar.


Japan 3D TV
Suradnja je napravljena na zajedničku korist; s jedne strane Panasonic je kreatorima filma na raspolaganje dao neke od svojih najnaprednijih AV uređaja korištenih u tehničkoj strani kreiranja filma koji će biti pušten u distribuciju širom svijeta 18. prosinca, u 2D i 3D tehnici. S druge strane, Panasonic će imati pravo koristiti ulomke iz filma kao demo za promociju svoje Full HD 3D tehnologije ugrađene u Blu-ray reproduktore i TV-e.

panasonic-3d-glasses

Bit će to globalna promotivna kampanja vezana uz film. U Europi se očekuje na jesen da će tri mobilna Full HD D3 kina radi promocije posjetiti velike trgovačke centre i puštati ulomke iz Avatara i promovirati Panasonicovu tehnologiju. U Americi će ulicama krstariti preuređeni kamioni s plazmama od 103 inča i demonstrirati 3D tehnologiju.

avatar-novo

Između ostalog, demonstracije s dijelovima Avatara na Panasonicovoj opremi moći će se vidjeti i na raznim sajmovima, nadolazećoj IFA-i u Berlinu, japanskom CEATEC sajmu u listopadu, kao i na CES-u u Las Vegasu slijedećeg siječnja.

Panasonicove plazme od 65 i 103 inča korištene su u produkcijskim studijima prilikom snimanja Avatara, kao i u sobi za editiranje samog Jamesa Camerona. Također, timovi na setu koristili su Panasonic-ove profesionalne kamkordere, laptope i Lumix digitalne fotoaparate.

panasonic-3d-technology

3D je nešto što ćemo široko koristiti kod gledanja filmova, igranja igara i rada s kompjuterom u skoroj budućnosti. 3D nije nešto što gledamo, to je stvarnost u koju možemo uroniti.” – kaže James Cameron.

Pogledajte trailer filma u HD-u – veličina: 100 MB

About HD Televizija tim

4 komentara

  1. 3D definitivno očekujem da ae krenuti kroz neko izvjesno vrijeme! Možda ae baš Avatar i Panasonic-ov angažman pokrenuti stvar..

  2. 3D sa naocalama u skoroj buducnosti a u dlajoj bez naocala. To ce biti vrijeme za recenzije :D

  3. Fenomenalno! Evo na zadace da izmislimo novitet, kad se zavalimo u fotelju da gledamo LOTR da se ne micemo ni milimetar :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*