Home » Vijesti » 8K Ultra HD » Kroz promociju svojih UHD 8K televizora Samsung promovirao i Skywalk Biokovo

Kroz promociju svojih UHD 8K televizora Samsung promovirao i Skywalk Biokovo

Umjesto strogo tehničke prezentacije svojih Ultra HD 8K televizora s Mini LED pozadinskim osvjetljenjem, a čije prednosti je ionako teško približiti prosječnom korisniku, Samsung je kroz umjetničku instalaciju, glazbu i prekrasan ambijent prezentirao svoje najnaprednije televizore.

Središte instalacije Michaela Murphyja, američkog umjetnika i pionira pokreta Perceptual Art, činilo je ukupno jedanaest 165 cm velikih Samsungovih QN900A televizora, pažljivo montiranih tako da čine lebdeću spiralu u prostoru. Na ekranima su se prikazivali kadrovi vidikovca “Nebeska šetnica Skywalk Biokovo“, uz zanimljivu glazbu britanskog sastava Gorgon City.

Kroz atraktivnu demonstraciju kao i kratku tehničku prezentaciju istaknute su glavne prednosti Samsungovih Neo QLED televizora – izrazito tanak okvir tako da zaslon prekriva 99.5% fronte, slika koju odlikuje visok kontrast, širok raspon boja i svjetline, širok kut gledanja kao i smanjena količina refleksija ambijentalnog svjetla na ekranu. Tu je i Object tracking sound, napredni audio sustav tako da korisnik ima dobro zaokruženu cjelinu za uživanje i svim tipovima sadržaja.

samsung-installation-2021

S obzirom da se 8K sadržaji još uvijek ne mogu gledati na popularnih platformama poput Netflixa, na prezentaciji je istaknut izvrstan upscaling svih sadržaja nižih rezolucija na nativnu 8K rezoluciju panela, kao i činjenica da napredni mobilni telefoni danas snimaju u 8K rezoluciji.

Više informacija o Samsung Neo QLED televizorima koji su korišteni u sklopu ove instalacije možete pronaći na https://www.samsung.com/hr/tvs/qled-tv/highlights/. Više informacija umjetničkoj instalaciji na Biokovu, kao i samom događaju možete pronaći na https://www.samsung.com/hr/explore/experiences/new-perspectives-neo-qled/.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*