DVD izdanjaFilmovi

Novi naslovi na DVD mediju [Continental] [12. travnja]

Od ovog tjedna na našem tržištu će se moći pronaći niz novih DVD naslova u izdanju Continental Filma, točnije njih 12. Dva uključuju po jednu sezonu popularnih američkih serija, poput Kronika Sarah Connor i Chuck, a u ponudi će se naći i klasici Shenandoah, Rooster Gogburn i Sjena Sumnje. Za najmlađe tu su Barbie Predstavlja Palčicu i Princeza Sunca, a ljubitelje glazbe će razveseliti dva naslova: Lou Reed: Berlin, te Fado. U nastavku provjerite dodatne informacije o ovim naslovima.

BARBIE PREDSTAVLJA PALČICU

Barbie Presents Thumbelina

Glasovi: Jasna Palić-Picukarić, Srđana Šimunović, Maja Kovač, krunoslav Klabzčar, Ronald Žlabur, Jelena Miholjević

Upoznajte sićušnu djevojku Palčicu koja u čarobnom svijetu Twillerbeesa, skrivenom u divljem cvijeću, živi u skladu s prirodom. Zbog hira razmažene djevojčice Makene, komadić zemlje s cvijećem na kojem žive Palčica i njene dvije prijateljice biva iskopan i prenesen u luksuzan stan u gradu. Tamo doznaju za građevinske planove koji prijete uništenjem zemlje Twillerbeesa! Koristeći čaroliju prirode, Palčica će dokazati da i najmanja osoba može promijeniti stvari.

SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI!

BITKA ZA HADITHU

Battle for Haditha

Redatelj: Nick Broomfield
Glumci: Matthew Knoll, Eric Mehalacopoulos, Nathan De La Cruz, Elliot Ruiz

Sinopsis: U vjernoj dramatizaciji niza događaja koji su prethodili masakru 24-ero iračkih muškaraca, žena i djece od strane američkih marinaca koji su se svetili za smrt svog kolege, zorno je prikazan tragični sukob dviju kultura. Film paralelno slijedi priče američkih marinaca, jedne iračke obitelji i pobunjenika koji su postavili bombu. Iračane su poubijali američki marinci u potrazi za opasnim pobunjenicima koji su se sakrili među lokalno stanovništvo. Film je sniman u Jordanu, a bivši američki marinci tumače uloge vojnika. Film ne prikazuje marince kao ubojice pune mržnje, već kao ustrašene mlade ljude koji pucaju pod teretom svakodnevnih patrola u kojima su i sami hodajuće mete.

TIJELO OD LAŽI

Body of Lies

Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Marc Strong

CIA je otpočela lov na zli um koji stoji iza čitavog niza terorističkih napada. Roger Ferris je glavni CIA-in čovjek na terenu i kreće od mjesta do mjesta u nastojanju da uvijek bude korak ispred promjenjivog tijeka događaja. Nebesko oko – satelitska veza – nadgleda Ferrisa. S druge strane tog linka nalazi se CIA-in agent Ed Hoffman, koji smišlja strategiju udaljen miljama. Približivši se cilju, Ferris otkriva da je povjerenje opasno koliko i nužno za preživljavanje.

CHUCK – prva sezona

Autori: Chris Fedak, Josh Schwartz
Glumci: Zachary Levi, Yvonne Strahowski, Joshua Gomez, sarah Lancaste, Adam Baldwin

Chuck Bartowski, vrhunski kompjuterski geek zaposlen u kompaniji BuyMore, nije sasvim pri sebi. A to je baš dobro. Otkako je greškom downloadao ukradene vladine tajne i pohranio ih u svoj mozak, u njegov su život uletjeli akcija, uzbuđenje i vrlo cool djevojka – tajna agentica. Ali to ima i svojih loših strana. Naime, Chuck je sada u stalnoj opasnosti.

FADO

Fados

Redatelj: Carlos Saura

Film prikazuje tradiciju, razvoj i utjecaje portugalske folk glazbe – fada. Fado je nastao početkom 20. stoljeća na zabačenim ulicama Lisabona gdje su živjeli došljaci iz portugalskih kolonija i dalekih sela te su stvorili glazbeni stil koji opisuje čežnju za domovinom, izgubljenim ljubavima i neispunjenim nadama. Izbor pjevača uključuje zvijezde fada, kao što su zadivljujući Mariza, stari maestro Carlos da Carmo, osjećajni pjevač Camane i dr.

LOU REED: BERLIN

Redatelj: Julian Schnabel

Lou Reed – suosnivač grupe Velvet Underground i čovjek odgovoran za legendarne rock pjesme kao što su „Sweet Jane“ i „Walk on the Wild Side“ – središnja je osoba „jednog od najboljih koncertnih filmova“ (Lee Marshall, Screen International) u posljednjih nekoliko desetljeća. Redatelj nominiran za Oscara, Julian Schnabel, uspješno je uhvatio povijesni trenutak kada je Reed po prvi puta uživo izveo svoj legendarni album iz 1973., Berlin. Gromki rogovi, tugaljiva gitara i anđeoski glasovi zbora Brooklyn Youth Chorus daju nevjerojatnu snagu i život Reedovim razorno iskrenim stihovima u ovoj „iznimno snažnoj izvedbi“ (John DeFore, The Hollywood Reporter).

MARIJA, KRALJICA ŠTOTSKE

Mary, Queen of Scots

Redatelj: Charles Jarrott
Glumci: Vanessa Redgrave, Glenda Jackson, Matrick McGoohan, Timothy Dalton

Mary Stewart, kraljica Škotske, vraća se u svoju nemirnu domovinu nakon smrti svog muža, francuskog kralja. Od trenutka kada Mary ponovno preuzme prijestolje, Elizabeth se trudi ukloniti ju zbog bojazni da bi Mary jednog dana mogla roditi sina koji bi naslijedio prijestolja obiju zemalja. Uz pomoć Marynog prijetvornog brata Jamesa, Elizabeth želi dogovoriti brak unaprijed osuđen na propast – brak između škotske kraljice i taštog plemića odanog Engleskoj. Nezaustavljiva žudnja za moći dviju suprotstavljenih kraljica za sobom ostavlja obmane, ubojstava i sveti rat. Ova veličanstvena epska drama donosi opsežan portret dviju najfascinantnijih žena u povijesti i opis neumoljive borbe za moć koja je obilježila njihove živote i promijenila tijek povijesti.

PRINCEZA SUNCA

Princess of the Sun

Glasovi: Ivana bakarić, hana Hegedušić, Zvonimir Zoričić, Ranko Tihomirović, Pero Juričić

Akhesa, 14-godišnja princeza, je daleko od pomisli da bi jednoga dana trebala vladati Egiptom. Nestrpljiva djevojka živi u palači no odbija takav život te se buni protiv svog oca, faraona Akhentanoma. Žarko želi pronaći svoju majku, kraljicu Nefertiti, koja je otišla živjeti na otok Elephantine. Akhesa prihvaća pomoć mladog princa Thouta i s njim kreće u pustolovinu. Putovanje Nilom i pustinjskim dinama mlade junake dovodi do hrabrog suočavanja sa Zannanzom, protivnikom princezina oca. Na svom putovanju Akhesa i Thout nadilaze mnoge po život opasne prepreke…

SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI!

ROOSTER GOGBURN

Redatelj: Stuart Millar
Glumci: John Wayne, Katharine Hepburn, Anthony Zerbe, Richard Jordan

Ovaj film vraća Johna Waynea u ulogu sirovog zamjenika šerifa sklonog viskiju. Katharine Hepburn igra besprijekornu Eulu Goodnight, misionarku opsjednutu Biblijom, koja se udružuje s ovim naoružanim momkom kako bi osvetila smrt svog oca. Tijekom potrage za prijestupnicima, između grubog zaštitnika zakona i drske svećenikove kćeri razvija se topla povezanost.

TERMINATOR: KRONIKE SARAH CONNOR

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Glumci: Lena Hesdey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones

Majka svih sudbina. Njezin sin, budući vođa cijelog čovječanstva. Njihov zaštitnik, Terminator iz daleke budućnosti. Zajedničkim snagama moraju promjeniti tijek budućnosti Dok Sarah Connor priprema svog sina za rat protiv strojeva koji su odlučili zauvijek izbrisati svaki trag ljudske rase, sat otkucava. Mogu li oni spriječiti Sudnji Dan?

SJENA SUMNJE

Shadow Of a Doubt

Redatelj: Alfred Hitchcock
Glumci: Teresa Wright, Joseph Cotten, Macdonald Carey, Henry Travers

Posjeta ujaka Charliea svojim rođacima u uspavanom gradiću Santa Rosa pruža mu priliku za zanimljiv i napet pothvat. Joseph Cotten glumi šarmantnog ujaka Charliea, očaravajućeg ubojicu koji putuje od Philadelphije u Kaliforniju, cijelo se vrijeme nalazeći i korak ispred zakona. Kad njegova nećakinja posumnja u njega i počne se približavati istini, ubojica nema izbora do li početi planirati ubojstvo svoje nećakinje.

SHENANDOAH

Redatelj: Andrew V. McLagen
Glumci: James Stewart, Doug McClure, Glenn Corbett, Patrick Wayne

James Stewart glumi farmera iz Virginije za vrijeme građanskog rata. On odbija podržati ideju o konfederaciji jer se protivi ropstvu, no ne želi podržati niti unioniste jer se žestoko protivi ratu. Kad mu sin završi u zarobljeništvu, Stewart odlazi u potragu za dječakom. Osobno se uvjerivši u silne strahote rata, konačno je prisiljen odabrati stranu.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!