FilmoviReportaže

Reportaža [Zagreb]: Premijera filma Noć u Muzeju 2

Battle of the Smithsonian

Film bi bilo najlakše opisati kao prvi dio na mnogo većoj skali, s obzirom da se glavnina radnje odvija u najvećem muzejskom kompleksu na svijetu, smještenom u Washingtonu. Broj likova iz povijesti koji se pojavljuje u filmu je uistinu impresivan, tu su Napoleon, Al Capone, Abe Lincoln, Ivan Grozni i još mnogi drugi, a posebno valja istaknuti Amelia Earhart (tumači ju Amy Adams) koja se pridružuje avanturi na strani “dobrih”. Amy je odlično odradila svoj posao, skoro bih se usudio reći i bolje od glavnog glumca koji je u ovom filmu nekako stavljen u drugi plan (možda i namjerno s obzirom da je u prvom dijelu bio glavna okosnica događaja, baš kao Tom Hanks u Brodolomu Života).

Negativci su element koji od ovog filma stvara pravu komediju – na čelu s Hankom Azariom kao glavnim negativcem koju utjelovljuje egipatskog vladara Kahmunrah i njegovim uzaludnim pokušajima da drugima utjera strah u kosti svojim pričama o svjetskoj dominaciji. Njegovog pomoćnika, Napoleona, također valja istaknuti.

Što se tempa filma tiče, on je jako dobar, mnogo se događaja odigrava i publika uistinu ima jedinstvenu priliku vidjeti mnoge dijelove ovog poznatog muzejskog kompleksa, no u interaktivnijoj varijanti nego inače. Vizualni efekti kojih ne manja su vrlo vješto integrirani u film i odlično se uklapaju u događaje. Posebno su impresivno rješeni preleti zrakoplova unutar muzeja, kao i oživjeli Abe Lincoln.

Glazbu ponovno potpisuje izvrstan kompozitor Alan Silvestri, a koji je napravio dobar posao i u ovom nastavku, premda ne očekujte ništa posebno novo i spektakularno. Tek varijacije glavne teme i neki novi prizvuci dobro uklopljeni u događaje na platnu, no tek će analiza originalnog albuma pokazati ima li kakve trajnije vrijednosti.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!