Reportaže

Report [Zagreb]: Multimedia Hi-Fi Show – proljetni Hi-Fi sajam

Salon: Venice

Salon Venice bio je nešto drugačije koncipiran: nešto je većih dimenzija pa se tamo našlo više izlagača, a ugodno nas je iznenadio štand partner portala usporedi.hr, a na kojem se na 24″ zaslonu u pivot stanju prikazivala njihova web stranica, uz promo materijale na info pultu.

Od ostalih tu su bili Hi-Fi Choice, Dallas i Aquarius Records, Spirit of Music, te Micronis i Nove boje zvuka. Nove boje zvuka su prezentirale dio svoje ponude po cijenama koje su mnogo pristupačnije od kompletna koje smo slušali u salonima, a u ponudi ova firma ima proizvode tvrtki Yamaha, Dali, McIntosh i Sennheiser, a odnedavno su postali distributeri i za poznate britanske audio i video kabele QED. Vrlo su nam se interesantnima učinili iPod docking stanice iz Yamahe, posebice model PDX-50, a koji koristi bežićnu tehnologiju za slanje glazbe s iPoda u mini glazbenu liniju. Sve što je potrebno je povezati iPod na malenu kolijevku koju možete nositi u džepu i željena će se glazba reproducirati na ovom malenom stereo sustavu.

Micronis je predstavio nekoliko prijenosnika namjenjenih različitim korisnicima. Izložen je bio Lenovo Thinkpad X301 prijenosnik kod kojeg se pokušala zadržati velika procesna snaga, a da pritom baterija traje što je moguće duže. Tako ovaj prijenosnik posjeduje Low Voltage Intel Centrino 2 dvojezgreni procesor s 3 MB L2 cache memorije i 128 GB SSD tvrdi disk, a baterija pri standardnom korištenju izdrži i do 5 sati, što je impresivan rezultat. HDMI izlaz ne posjeduje, već je tu njegov PC pandan – DisplayPort. USB utori, ultra tanki DVD/CD snimač i čitač, te magnezijsko kućište ojačano aluminijskim profilima jamče malu masu od svega 1,42 kg uz dugotrajnost i otpornost na oštećenja. Cijena ovog prijenosnika je nešto iznad 22 tisuće kuna.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!