Periferija/daljinskiRecenzije

Recenzija [daljinski upravljač]: Logitech Harmony 1100

Korištenje

Harmony 1100 funkcionira kao i svi ostali upraljači Harmony serije – odaberite aktivnost i upravljač će upaliti sve uređaje koji su njome definirani i postaviti parametre kao što su odgovarajući ulazi, te pokrenuti reprodukciju ako se primjerice radi o DVD ili Blu-ray reproduktoru. Kako se radi o upravljaču koji cijenom spada u vrhu ponude Logitech-a, a k tomu je u suštini druga revizija već dugo dostupnog modela, pristupili smo mu prilično strogo. Tako prigovaramo što startanje aktivnosti koje uključuju tri ili više uređaja traje duže nego što bi trebalo, tj. već su svi uređaji upaljeni, a na zaslonu i dalje stoji kako su u procesu paljenja i neka ostane uperen prema njima. Vremenski gledano, trebalo je cca. 12 sekundi da bi se započela aktivnost gledanja DVD-a, a koja uključuje TV, pojačalo i DVD reproduktor, dok je cijeli proces gotov za upola manje vremena.

Novi procesor i Flash bazirano okruženje brži su od onog kod modela 1000, no i dalje je prisutno lagano kašnjenje, no sve unutar granica tolerancije. U usporedbi s Harmony 525 modelom kao pripadnokom donje klase Harmony upravljača, ovaj model je mnogo bolje odrađivao posao, komande je mnogo brže slao i nije na jedan klik prebacio dva kanala na Panasonic TV-u, već je kontrola bila istovjetna originalnom upravljaču.

Zaslon je osjetljiv na dodir, kao i na pomake, pa tako čim ga uzmete sa stola on pali osvjetljenje ekrana i tipaka, no katkada se ovo upali i kada netko hoda u blizini stola, što smeta ako gledate film u zamračenoj prostoriji. Čak i kada je svjetlina postavljena na najnižu vrijednost (na kojoj smo i testirali upravljač), osvjeljenje može djelovati snažno, premda se ovome može doskočiti tako da podesite tamnu pozadinu (wallpaper) na ekranu.

Ekran je osjetljiv na dodir, no nažalost na svaki dodir, a ne samo ljudski kao kod primjerice iPod-ova. U slučaju da vam ekran padne s licem prema dolje na trosjed, lako je moguće da će upravljač početi slati razne signale, ugasiti TV ili nešto treće, stoga bi bilo dobro da je značajka osjetljivosti ipak dovedena na još viši nivo. S obzirom na klasu, smatramo da je to trebalo biti implementirano.

Što se baterije tiče, imali smo sreću ovaj upravljač koristiti dulje vrijeme, pa smo tako napunili bateriju do vrha i tada ga ostavili da stoji na docking stanici, kako bismo izmjerili statički kapacitet baterije. Rezultat – više od 3 tjedna je prošlo dok se baterija nije ispraznila, što je upravljač i najavljivao. Uz umjereno korištenje baterija nam je uspjela izdržati gotovo dva tjedna, no trajanje uvelike ovisi o svjetlini zaslona i intenzitetu korištenja.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Prva traka s CD-a Usher Audio – Be There – Be Series Demo Cd, naslov: The Mass – The Broadcast Chorus Of China.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!