Home » Digitalna televizija » Digitalna televizija u Hrvatskoj » Danas sučeljavanje na temu prelaska na digitalni signal

Danas sučeljavanje na temu prelaska na digitalni signal

Danas će se u hotelu Westin održati sučeljavanje direktora nacionalnih TV-kuća s čelnim ljudima državne administracije na temu prelaska s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa. Na sučeljavanju će vodeći ljudi televizijskih kuća nastojati dobiti odgovore na pitanja o tijeku digitalizacije i razlozima zbog kojih se ona provodi.

Što time dobivaju gledatelji (kada se uvodi format koji ne omogućava HDTV), što koncesionari, a što oglašivačka industrija, samo su neka od pitanja na koja će se pokušati pronaći odgovori. Komercijalne televizije pokušat će doznati koliko gube, a koliko dobivaju prelaskom na novi sustav odašiljanja signala.

Na konferenciji će biti prisutni i davatelji usluge IPTV-a i kabelske televizije: T-Com, Iskon i B.net.

Izvor: Večernji.hr / Mediaking.hr

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

  1. A što je bilo na tom sučeljavanju? Zaključci? Što nas čeka?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*