B.netDigitalna televizija u Hrvatskoj

HDTV iz B.net-a od iduće godine

Tvrtka B.net najavila je da od početka iduće godine počinje s komercijalnom distribucijom HDTV programa, a od danas svi zainteresirani korisnici koji zadovoljavaju tehničke uvjete (HDTV i pristup B.netovoj infrakstukturi) mogu zatražiti aktivaciju ove usluge i besplatno gledanje HDTV programa do 1. siječnja iduće godine. Tijekom testne faze u HD razlučivosti je dostupan National Geographic HD, a navodno će se nakon dovršetka pregovora s ostalim ponuđačima HD sadržaja broj HD programa “popeti na oko pet”, kako piše u službenom priopćenju.

B.netova usluga emitiranja HDTV signala nositi će naziv Xvision HD, te da će jedan od programa emitiranih u HD formatu biti National Geographic HD. Danas je objavljeno ime i drugog televizijskog programa koji će se emitirati na Xvisionu – Nova HD. Radi se o HD kanalu Nove TV koji će se u cijelosti emitirati samo putem B.netove mreže. Prema Miljenku Logožaru, direktoru tehnike Nove TV, njihova TV kuća je još od 2005. “HD Ready” i spremna je emitirati program u HD kvaliteti.

B.netova Xvision HD usluga trenutačno je u testnoj fazi i korisnici je mogu besplatno aktivirati do kraja mjeseca. Komercijalan rad očekuje se početkom iduće godine.

Korisnici Xvisiona HD moći će pratiti nove televizijske programe u HD kvaliteti uz upotrebu novog set top boxa koji omogućava pristup svim naprednim funkcijama u B.netovoj digitalnoj distribucijskoj mreži, poput elektroničkog programskog vodiča (EPG), ali i precizno podešavanje svih postavki vezanih uz HD sadržaje i način na koji se oni prikazuju, što je ovisno o televizijskom prijemniku kojim korisnik raspolaže.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

8 komentara

  1. M_and_M, B.net kaže da ovo vrijedi za sve osim za osnovni paket, koji ae do daljnjega ostati na analognom signalu… Znači solucija jest ili unaprijediti korisnički paket i zatražiti aktiviranje usluge ili čekati dok ne krene izmjena prijemnika za vlasnike osnovnog paketa…

  2. Šire ponudu i podižu kvalitetu , navodno. No nikako da prošire i tehnički dio kako bi mogli privuči veai broj korisnika. Niit na jednoj adresi u zgb. njihova mi usliga nije dostupna. Hej , živim u Zgb. a ne na Kupi !

  3. He he, da, dobar savjet Tony… Danas su u City Centru imali nekakvu nagradnu igru, ispuniš anketu i onda igraš igru kao na automatu – ak dobiješ tri ista simbola nagra?uju te s godinom dana njihove usluge… Nisam uspio osvojiti tu nagradu, no barem mi je teta hostesa dala njihovu torbicu s malo reklamica… Ajde, bar nešto :)

  4. Koji su to kreteni, maločas zovem i oau tu testnu hd ponudu free do 1.1.2009 kad ono ništa. Ma nemaju oni pojma, kao što rekoh kreteni….
    Za ovakve stvari bi ja lupao kazne, ako nešto ne možeš ponuditi onda to i ne nudi u protivnome financijsko olakšanje…
    Kakva država takvo i ponašanje!
    Sva sreaa što nas europa zove, kad bi bar znali što ih čeka digli bi ogradu od cca. 10 metara u vis oko nas!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!