AnteneRecenzije

Recenzija (DVB-T antene): Quadro SA-301 i DB-200

Nakon testova digitalnih zemaljskih prijamnika tvrtke Quadro, modela DB-602 i DB-802, na test smo dobili dvije digitalne zemaljske antene istog proizvođača, modele SA-301 namjenjen za upotrebu u interijerima, te model DB-200 namjenjen za vanjsku i unutarnju primjenu. Oba modela mogu primiti analogni, te digitalni MPEG-2 i MPEG-4 signal, stoga su u potpunosti kompatibilne sa svim tipovima signala koji se trenutno emitiraju na našem podneblju. Provjerite u nastavku kakve su performanse pokazale.

Specifikacije

Model SA-301 DB-200
Prijamna frekvencija VHF: 40 – 230 MHz
UHF: 470 – 862 MHz
VHF: 174 – 230 MHz
UHF: 470 – 862 MHz
Pojačanje 22 dB +/- 3 dB > 25 dB
Impedancija 75 Ω 75 Ω
Potrošnja DC: 0.6W, AC: 3W
(preko adaptera)
DC: oko 0.6W
Interno napajanje kroz
antenski kabel
DC: 5V/50 mA DC: 5V/30 mA
Adapter (nije u kompletu) AC: 230 V 50 Hz
DC: 6V 100 mA
/

Oba modela imaju standardno jamstvo u trajanju od godine dana.

Cijene iz Quadro Outlet trgovine: SA-301 – 74 kn, DB-200 – 93 kn, provjera 2009-03-11

Sadržaj pakiranja

Obje antene dolaze u kartonskim kutijama oslikanim sa svih strana, te uredno upakiranje unutrašnjosti. Model SA-301 dolazi solidnije učvršćen u kartonskom profilu unutar pakiranja zajedno s uputama, držačem i koaksijalnim kabelom duljine jednog metra, dok se u pakiranju model DB-200 ne nalazi kartonski profil koji sve drži kompaktno složeno, no zato je količina dodatne opreme veća. Tako ćete uz DB-200 antenu dobiti stalak za ravne plohe za internu uporabu, kao i prilagodljivi stalak za pričvršćenje na zid. DB-200 je namjenjen i za ugradnju na vanjske površine, tako da je kućište vodonepropusno i UV otporno, a priloženi koaksijalni kabel od čak 5 metara dodatno zaštićen kako bi se spriječio kontakt s vodom.


SA-301 sadržaj pakiranja


DB-200 sadržaj pakiranja

Adsense
1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

9 komentara

 1. Odlicno odra?en test. Svi?a mi se dio sa videom gdje se jasno vidi razlika u kvaliteti signala. Slika(video) govore više od 1000 riječi.
  Cekam dan kad cemo u BIH dobiti bilo kakvu naznaku DVB-T signala.

 2. Nani totalno si u krivu. Razlika u kvalitetu signala kod testiranja antena se nemoze vidjeti na digitalnom reciveru.
  Mjerenja se rade instrumentima za mjerenja signala.
  Ovo apsolutno nicemu ne sluzi osim da ljude koji neznaju nista o antenama ne dovede do krivih zakljucaka i kupe krive stvari.

  Bolje da te testove daju nekome tko zna
  ;-)

 3. Ovaj test proveden prije više od 10 mjeseci jedini je koji smo radili na stranici i kao što vidite više ih ne provodimo baš iz razloga što ne posjedujemo potrebnu opremu. Test je bio indikativan i kreiran u želji da se pokaže kako digitalni signal nije samo dobra ili nikakva slika, vea da je antena i dalje vrlo važna stavka i da se njena orijentacija itekako može vidjeti na slici.

 4. Gospon Darco,
  Opet ste u krivu. Kao sto vjerujem znate u digitalnom sustavu nema apsolutno veze antena sa time “može vidjeti na slici” ako signala ima slike ima , ako nema dovoljno signala slika prekida i u principu je nema.
  To je skoro cijela nauka.

  1. Na lokaciji gdje smo testirali signala “ima dovoljno”, pa je opet signal prekidao ako antena nije bila dobro usmjena. Isti program, isti ure?aj, isti kabeli – razliku u položaju antene. Kako je onda moguae da antena nema veze s time?

 5. moze li mi netko reci dali se moze prikljuciti antena quadro db-200 na tv koji ima dvb-t tuner jer kod mene to ne radi.antena treba napajanje od 5v koji se nastima u postavkama dvb-t recivera a ja to nemogu nastimati na svom tv-u.inace imam lg3000.hvala

  1. Nažalost ako TV ne nudi 5V izlaz za antenu (ne mogu se sjetiti na kojem sam HDTV-u vidio tu opciju), onda ne preostaje ništa drugo nego u krug ubaciti DVB-T prijamnik ili iskoristiti antenu sa zasebnim napajanjem…

 6. Decki, bilo bi dobro da napomente da uglavnom ispada da sve antene koje imaju napajanje kroz koaksijalni kabel, nece raditi na novijim LCD-ovima jer isti nemaju nikakvu opciju za pruzanje 5V napajanja! Imam Philips42PFL, LG47LH90 i nema sanse…
  Jos da ti takvo sto znaju reci u ducuanu, da takve antene rade samo na starim televizorima koji nemaju DVB tuner…

 7. SA31 čika ne valja. Imao sam je u sobi i to je bilo strašno. Kad nije bio uključen AC_adapter signala nije bilo uopae. Kad sam uključio AC_adapter onda je neš ulovio. No čim bi se pomaknula antena slijedila je zahebancija. Nikako da ulovim signal.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!