Home » Recenzije » Antene » Recenzija (DVB-T antene): Quadro SA-301 i DB-200

Recenzija (DVB-T antene): Quadro SA-301 i DB-200

Nakon testova digitalnih zemaljskih prijamnika tvrtke Quadro, modela DB-602 i DB-802, na test smo dobili dvije digitalne zemaljske antene istog proizvođača, modele SA-301 namjenjen za upotrebu u interijerima, te model DB-200 namjenjen za vanjsku i unutarnju primjenu. Oba modela mogu primiti analogni, te digitalni MPEG-2 i MPEG-4 signal, stoga su u potpunosti kompatibilne sa svim tipovima signala koji se trenutno emitiraju na našem podneblju. Provjerite u nastavku kakve su performanse pokazale.

Specifikacije

Model SA-301 DB-200
Prijamna frekvencija VHF: 40 – 230 MHz
UHF: 470 – 862 MHz
VHF: 174 – 230 MHz
UHF: 470 – 862 MHz
Pojačanje 22 dB +/- 3 dB > 25 dB
Impedancija 75 Ω 75 Ω
Potrošnja DC: 0.6W, AC: 3W
(preko adaptera)
DC: oko 0.6W
Interno napajanje kroz
antenski kabel
DC: 5V/50 mA DC: 5V/30 mA
Adapter (nije u kompletu) AC: 230 V 50 Hz
DC: 6V 100 mA
/

Oba modela imaju standardno jamstvo u trajanju od godine dana.

Cijene iz Quadro Outlet trgovine: SA-301 – 74 kn, DB-200 – 93 kn, provjera 2009-03-11

Sadržaj pakiranja

Obje antene dolaze u kartonskim kutijama oslikanim sa svih strana, te uredno upakiranje unutrašnjosti. Model SA-301 dolazi solidnije učvršćen u kartonskom profilu unutar pakiranja zajedno s uputama, držačem i koaksijalnim kabelom duljine jednog metra, dok se u pakiranju model DB-200 ne nalazi kartonski profil koji sve drži kompaktno složeno, no zato je količina dodatne opreme veća. Tako ćete uz DB-200 antenu dobiti stalak za ravne plohe za internu uporabu, kao i prilagodljivi stalak za pričvršćenje na zid. DB-200 je namjenjen i za ugradnju na vanjske površine, tako da je kućište vodonepropusno i UV otporno, a priloženi koaksijalni kabel od čak 5 metara dodatno zaštićen kako bi se spriječio kontakt s vodom.


SA-301 sadržaj pakiranja


DB-200 sadržaj pakiranja

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

9 komentara

 1. Odlicno odra?en test. Svi?a mi se dio sa videom gdje se jasno vidi razlika u kvaliteti signala. Slika(video) govore više od 1000 riječi.
  Cekam dan kad cemo u BIH dobiti bilo kakvu naznaku DVB-T signala.

 2. Nani totalno si u krivu. Razlika u kvalitetu signala kod testiranja antena se nemoze vidjeti na digitalnom reciveru.
  Mjerenja se rade instrumentima za mjerenja signala.
  Ovo apsolutno nicemu ne sluzi osim da ljude koji neznaju nista o antenama ne dovede do krivih zakljucaka i kupe krive stvari.

  Bolje da te testove daju nekome tko zna
  ;-)

 3. Ovaj test proveden prije više od 10 mjeseci jedini je koji smo radili na stranici i kao što vidite više ih ne provodimo baš iz razloga što ne posjedujemo potrebnu opremu. Test je bio indikativan i kreiran u želji da se pokaže kako digitalni signal nije samo dobra ili nikakva slika, vea da je antena i dalje vrlo važna stavka i da se njena orijentacija itekako može vidjeti na slici.

 4. Gospon Darco,
  Opet ste u krivu. Kao sto vjerujem znate u digitalnom sustavu nema apsolutno veze antena sa time “može vidjeti na slici” ako signala ima slike ima , ako nema dovoljno signala slika prekida i u principu je nema.
  To je skoro cijela nauka.

  • Na lokaciji gdje smo testirali signala “ima dovoljno”, pa je opet signal prekidao ako antena nije bila dobro usmjena. Isti program, isti ure?aj, isti kabeli – razliku u položaju antene. Kako je onda moguae da antena nema veze s time?

 5. moze li mi netko reci dali se moze prikljuciti antena quadro db-200 na tv koji ima dvb-t tuner jer kod mene to ne radi.antena treba napajanje od 5v koji se nastima u postavkama dvb-t recivera a ja to nemogu nastimati na svom tv-u.inace imam lg3000.hvala

 6. Decki, bilo bi dobro da napomente da uglavnom ispada da sve antene koje imaju napajanje kroz koaksijalni kabel, nece raditi na novijim LCD-ovima jer isti nemaju nikakvu opciju za pruzanje 5V napajanja! Imam Philips42PFL, LG47LH90 i nema sanse…
  Jos da ti takvo sto znaju reci u ducuanu, da takve antene rade samo na starim televizorima koji nemaju DVB tuner…

 7. SA31 čika ne valja. Imao sam je u sobi i to je bilo strašno. Kad nije bio uključen AC_adapter signala nije bilo uopae. Kad sam uključio AC_adapter onda je neš ulovio. No čim bi se pomaknula antena slijedila je zahebancija. Nikako da ulovim signal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*