MonitoriRecenzije

Recenzija [LCD]: Viewsonic VX2260wm [56 cm/22-in] – dio 2

Blu-ray kvaliteta slike

Zaslon smo povezali na Sharp BD-HP20S Blu-ray reproduktor i povezali ga HQ HDMI kabelom. Za test smo odlučili pogledati Batman: The Dark Knight na Blu-ray disku koji osim superiorne slike i zvuka kombinira 1.85 i 2.35 omjer slike tokom filma, čime smo mogli provjeriti kroz jedno gledanje kako izgleda sadržaj preko cijelog zaslona, odnosno kada su crne trake vidljive iznad i ispod sadržaja.

Spajanje je prošlo bez problema i u kratkom roku smo na zaslonu vidjeli Blu-ray logotip na plavoj podlozi, uz 1:1 mapiranje piksela za izvrsnu oštrinu. Oštrina slike bila je izvrsna, što je i bilo za očekivati, a isto vrijedi i za kontrast i boje, koje su bile u skladu s klasom ovom LCD monitora. Film obiluje scenama i zamračenim prostorima, što nas na ovom zaslonu nije previše očaralo, unatoč izvrsnoj oštrini, posebice kod kadrova snimanih IMAX kamerama u 16:9 formatu.

Curenje pozadinskog osvjetljenja bilo je itekako primjetno na 2.35:1 scenama, kao i u odjavnoj špici, no sreća u nesreći jest ta da je ono bilo ravnomjerno raspoređeno uz gornji i donji brid panela, tako da je skoro djelovalo prirodno i uzrokovano kakvom refleksijom svjetla.

Blu-ray film je pokazao kako izvrsnu oštrinu kakvu vidimo u PC primjeni možemo doživjeti i pri gledanju filmova, no po pitanju ostalih parametara slike jasno je kojoj klasi ovaj monitor pripada.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!