Periferija/daljinskiRecenzije

Recenzija [miš]: Logitech Cube – upravljanje nikada nije bilo skockanije

logitech-cube-header

Prošlo je već dosta vremena otkako smo od švicarskog Logitecha vidjeli doista drugačiji proizvod u segmentu miševa. Tipkovnice su nakon niza diNovo i G- modela za igrače doživjele osvježenje s modelom koji se napaja solarnom energijom i pritom nudi prilično precizan mjerač jačine osvjetljenja (no ipak ne dovoljno dobar da umirovimo našu opremu za kalibraciju televizora), no kod miševa smo gotovo zaboravili na inovacije.

Dijelom je to i zbog odlično oblikovanih proizvoda koji odrađuju svoj posao i gotovo da se i ne kvare, stoga i ne čudi što nerijetko Logitechove miševe koristimo i više od jednog desetljeća. Autor ovih redaka još dan danas svakodnevno koristi legendarni MX518 model za poslovne zadatke, te G5 model koji dijeli istu ergonomiju uz drugačiju teksturu i mogućnost ugađanja mase putem patrone s utezima. Slična je situacija i s tipkovnicama, a kod kojih iste baterije napajaju bežične modele i tri godine. Jedino što bi eventualno moglo natjerati korisnika da kupi novi model jest briga o higijeni jer se tokom godina može nakupiti raznih nečistoća u teško dostupne kutke, što je idealan prostor za uzgoj kolonije raznih mikroorganizama.

Logitech u svojoj ponudi posjeduje široku paletu miševa različitih oblika i mogućnosti, od osnovnih modela za nezahtjevne, pa do robustnih modela za igrače koje označava sa slovom G. Predstavljanje Cube modela, baš kao i Touch Mouse M600 modela s površinom osjetljivom na dodir, Logitech je odlučio osjećaj upravljanja koji susrećemo kod pametnih telefona prenijeti i na desktop rješenja. Oba modela posjeduju površine osjetljive na dodir putem kojih se vrši skrolanje, dok se pozicioniranje kursora na ekranu i dalje odvija pomicanjem miša po podlozi.

logitech-mice-lineup

Slijede specifikacije Cube modela.

SPECIFIKACIJE

Specifikacije
Proizvođač Logitech
Model Cube
Materijal izrade plastika
Senzor laser
Tipke dvije
Skrolanje putem površine osjetljive na dodir
Boja bijela, dostupan i u crnoj boji
Podržani operativni sustavi Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OSX 10.5 ili noviji
Dimenzije i masa Širina: 29 mm
Duljina: 52 mm
Visina: 17 mm
Masa: 24 g

PAKIRANJE

Logitech Cube stiže u ekološki osviještenom kartonskom pakiranju s uputama otisnutim na njene stranice, no ono što će više zaintrigirati ponosnog vlasnika je kutija unutar kutije u kojoj se krije miš i sve potrebno za njegov rad. Kutija u kojoj miš dolazi je prava kocka što se oblika tiče, bijele boje izvana, Logitech-zelena s unutrašnje strane, a miš i USB adapter se nalaze učvršćeni između mekih profila kako se ne bi oštetili u transportu. Galerija ambalaže koju pohvaljujemo u svakom pogledu donosimo u nastavku.

logitech-cube-packaging

logitech-cube-pack-detail

logitech-cube-box-in-box

logitech-cube-box

logitech-cube-box-open

logitech-cube-usb-in-box

logitech-cube-box-note

logitech-cube-box-content

Adsense
1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!