MonitoriRecenzije

Recenzija [LCD]: Viewsonic VX2260wm [56 cm/22-in] – dio 2

Aplikacije za grafičare

S obzirom na cijenu i ciljanu publiku ovog zaslona, jasno je da ovaj zaslon baš i nije zanimljiv osobama koje se bave osjetljivih grafičkim zadacima i od zaslona očekuju konzistentnost boja i visok gamut. Ono na što valja pripaziti ukoliko kreirate neki dizajn i birate boje jest da se sam intenzitet boja mijenja ovisno o kutu gledanja, pa se tako autoru ovih redaka dogodilo da je odabrao jednu boju koja je na drugom zaslonu izgledala sasvim drugačije, a zapravo su jednako izgledale na oba zaslona samo što je na onome prvome u trenutku biranja kut gledanja dao krivu informaciju. Ukoliko već radite s grafikom (bilo da slike uređujete za ispis ili nešto drugo), obratite pažnju da sliku ili traku s bojama gledate što je moguće više pod pravim kutem, jer inače biste mogli ostati zatečeni krajnjim rezultatom.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!