Home » Recenzije » Televizori i monitori » Plazma » HDTVtest [plazma]: Panasonic TH50PZ800B [127 cm]

HDTVtest [plazma]: Panasonic TH50PZ800B [127 cm]

Panasonic TH50PZ800B je 50-inčna plazma visoke klase u ponudi ovog proizvođača. Glavne značajke uključuju punu HD razlučivost od 1920×1080p, kontrast od 30,000:1, te Panasonic-ovu V-REAL PRO 3 tehnologiju procesiranja. Pogledajmo kako se ovaj HDTV pokazao na našem testu!

Opaska: Model koji smo testirali nosio je oznaku TH50PZ800B (koristio je 3-pinski naponski priključak), no ako primjetite oznaku TH50PZ800 u članku, ne brinite, radi se o istom modelu.

Dizajn

Panasonic TH50PZ800B jednostavnog je dizajna i u skladu s ostalim plazma panelima ovog proizvođača. Siva plastika okvira djelovala bi monotono da nema srebrne krivulje u donjem dijelu zaslona, a na kojoj se nalazi “zakrivljena” tipka za paljenje, kao i vratašca koja otkrivaju dodatne priključke, poput HDMI-ja, klasičnih video konekcija, utora za memorijske kartice, te nekoliko tipaka. Panasonic naziva ovaj dizajn “Horizontal Arch design”, a nama se jako svidio.

Stražnja strana otkriva utore za olakšani prijenos ovog prilično teškog HDTV-a. Utori su također i više nego dobrodošli kada panel postavljate na stalak jer isti ne dolazi predmontiran, već ga je potrebno naknadno pričvrstiti. Svakako za manevriranje zatražite pomoć jer jedna osoba teško da može manevrirati ovako velikim panelom!

Priključci

Panasonic TH50PZ800B plazma TV posjeduje solidnu količinu priključaka koji bi trebali zadovoljiti većinu korisnika. Sa stražnje strane nalaze se dva SCART-a (od kojih jedan prihvaća i S-Video signale), analogni komponentni audio i video ulazi, tri HDMI ulaza, te analogni VGA PC ulaz.

Prednja ploča: video i audio ulazi , HDMI i čitač SD memorijskih kartica

Četvrti HDMI priključak se nalazi ispod vratašca s prednje strane, što je zgodna lokacija za sve koji posjeduju digitalnu kameru ili prijenosno računalo s HDMI izlazom. Jasno, kada su ovi priključci otkriveni estetika televizora je blago narušena, no to je samo slučaj dok su svjetla u sobi upaljena. Jednom kada ih ugasite pažnju će instantno privući 127 cm veliki zaslon, a o čijim izbornicima u nastavku.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

  1. Inače ovo je model za američko tržište a za europsko je TH50PY800 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*