Home » Vijesti » Kratke vijesti » AOC Q2778VQE – 27 Inča za gamere

AOC Q2778VQE – 27 Inča za gamere

AOC_monitor_web_2

Na tržištu monitora veliki dio potrošača sastoji se i od gamera. Štoviše, taj segement imao je bitan udio u pritisku na proizvođače prema poboljšanju performansi monitora, osobito u kategoriji brzine odaziva LCD matrice. Plazma tehnologija radi principa njene proizvodnje nije imala svoj nastup u stolnim monitorima a implementacija OLED tehnologije još uvijek se iščekuje, tako da je LCD tehnologija ostala jedina opcija.

Ono po čemu se ovaj proizvod ističe je fokus upravo na gaming zajednicu i na superioran (za LCD) odaziv, za koji AOC deklarira da je 1 ms i koji bi gamerima trebao pružiti nužni element u igrama brzog tempa, gdje je brzina reakcije jedan od prioriteta, a koja direktno ovisi o brzini odaziva monitora.

AOC Q2778VQE monitor je uređaj u 27″ kategoriji, što daje prilično dobru širinu vidokruga i omogućuje da se monitor pozicionira dalje od korisnika, a rezolucija koju podržava jest WQHD od 2560 x 1440 piksela. Količina detalja ovime je osjetno veća nego u standardnim full HD monitorima a grafičke kartice danas su dovoljno jake za vrlo pristojne performanse i na ovoj rezoluciji. 4K gaming još uvijek je preveliki zalogaj za mnoge, no WQHD je vrlo dobar kompromis u kvaliteti slike i dostupnosti, što se tiče potrebne investicije. Monitor koristi TN matricu u elegantnom crnom glossy kućištu a uz Display port, HDMI, DVI i D-sub tu je široka podrška za spajanje različitih uređaja istovremeno.

AOC_monitor_web_1

AOC također ističe da monitor ostvaruje visoku svjetlinu od 350 cd / m², što omogućuje preglednost u jače osvjetljenim prostorijama. Opaska – u normalnim uvjetima preporučljivo je držati svjetlinu monitora na oko 200 cd / m². S obzirom da mnogi kod kuće ne drže opremu s kojom se taj podatak može izmjeriti, dovoljno je da se monitor ne drži na najjačim postavkama svjetline. Oči će biti zahvalne.

AOC Q2778VQE podržava stroge norme za uštedu energije EnergyStar 6.0 i TCO 6.0 uz svoje Eco Mode i e-Saver značajke. Uređaj dolazi sa 3 godine jamstva i dostupan je po cijeni od 2999 Kn.

 

About Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ag353ucg_Prednja-strana

AOC AGON AG353UCG – vrhunski gaming monitor opake cijene

AOC je lansirao najnovijeg i najskupljeg pripadnika svoje AGON linije monitora namijenjene igračima. Po specifikacijama ...

AOC AD110 dvojni nosač monitora s dva AOC I2790PQU modela: Optimalna fleksibilnost za bilo koji monitor u uredu ili kod kuće

AOC od sad nudi VESA nosače i držači monitora

AOC, poznati proizvođač monitora za poslovne korisnike i igrače, od sad u svojoj ponudi posjeduje ...