Kratke vijestiLCDMonitori

AOC Q2778VQE – 27 Inča za gamere

AOC_monitor_web_2

Na tržištu monitora veliki dio potrošača sastoji se i od gamera. Štoviše, taj segement imao je bitan udio u pritisku na proizvođače prema poboljšanju performansi monitora, osobito u kategoriji brzine odaziva LCD matrice. Plazma tehnologija radi principa njene proizvodnje nije imala svoj nastup u stolnim monitorima a implementacija OLED tehnologije još uvijek se iščekuje, tako da je LCD tehnologija ostala jedina opcija.

Ono po čemu se ovaj proizvod ističe je fokus upravo na gaming zajednicu i na superioran (za LCD) odaziv, za koji AOC deklarira da je 1 ms i koji bi gamerima trebao pružiti nužni element u igrama brzog tempa, gdje je brzina reakcije jedan od prioriteta, a koja direktno ovisi o brzini odaziva monitora.

AOC Q2778VQE monitor je uređaj u 27″ kategoriji, što daje prilično dobru širinu vidokruga i omogućuje da se monitor pozicionira dalje od korisnika, a rezolucija koju podržava jest WQHD od 2560 x 1440 piksela. Količina detalja ovime je osjetno veća nego u standardnim full HD monitorima a grafičke kartice danas su dovoljno jake za vrlo pristojne performanse i na ovoj rezoluciji. 4K gaming još uvijek je preveliki zalogaj za mnoge, no WQHD je vrlo dobar kompromis u kvaliteti slike i dostupnosti, što se tiče potrebne investicije. Monitor koristi TN matricu u elegantnom crnom glossy kućištu a uz Display port, HDMI, DVI i D-sub tu je široka podrška za spajanje različitih uređaja istovremeno.

AOC_monitor_web_1

AOC također ističe da monitor ostvaruje visoku svjetlinu od 350 cd / m², što omogućuje preglednost u jače osvjetljenim prostorijama. Opaska – u normalnim uvjetima preporučljivo je držati svjetlinu monitora na oko 200 cd / m². S obzirom da mnogi kod kuće ne drže opremu s kojom se taj podatak može izmjeriti, dovoljno je da se monitor ne drži na najjačim postavkama svjetline. Oči će biti zahvalne.

AOC Q2778VQE podržava stroge norme za uštedu energije EnergyStar 6.0 i TCO 6.0 uz svoje Eco Mode i e-Saver značajke. Uređaj dolazi sa 3 godine jamstva i dostupan je po cijeni od 2999 Kn.

 

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!