Audio opremaRecenzijeSubwooferi

Recenzija [subwoofer]: Celestion S80

Celestion, britanski proizvođač zvučnika poznat po zvučnicima za klasične i bas gitare u svojoj ponudi nudi i liniju klasičnih zvučnika za kućno kino. Njihova F-serija zvučnika klasičnog dizajna u sebi nosi crtu koja je proslavila ovog proizvođača u Britaniji 50-ih godina prošloga stoljeća – afinitet ka Rock’n’Roll glazbi, Beatlesima i ostalim grupama koje su se proslavile u 60-im godinama. Celestion se može pohvaliti da je patentirao potpuno novi dizajn zvučnika stožastog oblika, vrlo brzo nakon što je BBC počeo s radom davne 1922. godine. Radi se o jednom prvih proizvođača koji je koristio metalne visokotonce, a do kraja 20-ih godina postao je etablirani proizvođač zvučnika visoke klase.

Subwoofer koji danas recenziramo pripada F-seriji za kućna kina, a radi se o klasično dizajniranoj komponenti oblika kocke, s membranom okrenutom prema podu, čime bi se trebala osigurati bolja reprodukcija niskih tonova i njihova ujednačenost unutar prostora gdje se koristi.

Specifikacije

Dimenzije

Visina x širina x dubina:   14.6 x 12.6 x 12.6

Značajke

Raspon frekvencija:   35 – 150 Hz
Izlazne značajke: Bass Reflex otvori s donje strane (2x)
Vlastito napajanje:  Da
Tip zvučnika:   Subwoofer
Napajanje:   aktivno
Veličina membrane: 210mm

Dostupne boje: crni pepeo, javor, tamna jabuka

Na slici: boja tamne jabuke

Adsense
1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

 1. Zanima me razlog i čime je autor recenzije bio ponukan raditi recenziju ure?aja s kraja prošlog stoljeaa (milenija).
  Recenzija je OK, ali zašto kraj toliko novih SUB-ova na tržištu recenzirati S80. Za informaciju kod dobavljača gdje je cijena pala sa 3300 na 1300 vea dulje vrijeme imaju samo jednu boju i to vea valjda godinu dana (iz osobnog iskustva jer sam planirao uzeti S80 -dark apple).
  Eventualno bi paralelna recenzija S80 s bratskim KEF-om PSW 1000.2 bila zanimljiva, no ovako mi malo nema smisla, star sub, loše ocjene ???
  No hard feelings

 2. Poštovani, hvala na komentaru!
  Iskreno, recenzija je isprva trebala biti objavljena na forumu, te da je ovdje samo njena najava. Me?utim, s obzirom da je proizvodu cijena značajno pala, te da je isti dostupan kod nas, odlučeno je da se recenzija objavi na stranici pa da vidimo reakcije. Uz sve, tijekom izrade članak je prešao svojevrsne gabarite za forum recenziju, te je zato situacija takva.

  Artikl jest star, no dostupan je kod nas i dobro je da se može pronaai kakva informacija o njemu više od standardnih specifikacija i marketinga proivo?ača.

  Naravno, trudimo se recenzirati što recentnije proizvode, no s obzirom na količinu aktivnosti koje se trenutno odvijaju “u zakulisju”, situacija je još i jako dobra…

  Stay tuned!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!