FilmoviSinopsisi filmova

Sinopsis filma: Australia [2008]

Radnja ove romantične akcijske avanture smještena je u Australiju pred izbijanje Drugog svjetskog rata. Engleska aristokratkinja (Kidman) putuje na udaljeni kontinent gdje upoznaje grubog lokalnog muškarca (Jackman) te nevoljko pristaje na udruživanje snaga kako bi spasila zemlju koji je naslijedila. Zajedno kreću na putovanje dugo stotine milja, kroz jedan od najljepših, ali i najnemilosrdnijih krajolika, da bi na kraju doživjeli japansko bombardiranje gradića Darwina. Svojim novim filmom, Luhrmann je odlučio otići u širinu, kreiravši filmsko iskustvo koje objedinjuje romansu, dramu, avanturu i spektakl. Ova je epska avantura jednakih razmjera kao i zemlja u kojoj se priča odvija.

Redatelj: Buz Lurman

Uloge: Nicole Kidman, Hugh jackman, Shea Adams, Ray Barrett, Bryan Brown

U kinima od: 25.12.

IMDB link

Iz radionice filmskog vizionara Baza Luhrmanna, radnja ove romantične akcijske avanture epskih razmjera smještena je u Australiju pred izbijanje Drugog svjetskog rata. Engleska aristokratkinja (Kidman) putuje na udaljeni kontinent gdje upoznaje grubog lokalnog muškarca (Jackman) te nevoljko pristaje na udruživanje snaga kako bi spasila komad zemlje koji je naslijedila. Zajedno kreću na putovanje dugo stotine milja, kroz jedan od najljepših, ali i najnemilosrdnijih krajolika, da bi na kraju doživjeli japansko bombardiranje gradića Darwina. Sa svojim novim filmom, Luhrmann je odlučio otići u širinu, kreiravši filmsko iskustvo koje objedinjuje romansu, dramu, avanturu i spektakl. Ova je epska avantura jednakih razmjera kao i zemlja u kojoj se priča odvija.
Twentieth Century Fox Vam predstavlja AUSTRALIJU s oskarovkom Nicole Kidman (‘Moulin Rouge!’. ‘The Hours’), Hughom Jackmanom (trilogija ‘X-Men’, ‘The Prestige’), Davidom Wenhamom (‘300’, trilogija ‘The Lord of the Rings’), Bryanom Brownom (‘Breaker Morant’, ‘The Thorn Birds’), Jackom Thompsonom (‘Breaker Morant’, ‘The Good German’), Davidom Gulpililom (‘Walkabout’, ‘Crocodile Dundee’), Davidom Ngoombujarrom (‘Rabbit Proof Fence’, ‘Ned Kelly’) i trinaestogodišnjim debitantom Brandonom Waltersom u ulozi Nullaha.
U režiji Baza Luhrmanna (‘William Shakespeare’s Romeo + Juliet’, ‘Strictly Ballroom’) prema vlastitoj originalnoj priči i scenariju napisanom u suradnji sa Stuartom Beattiejem (trilogija ‘The Pirates of the Caribbean’), oskarovcem Ronaldom Harwoodom (‘The Pianist’) i proslavljenim australskim piscem Richardom Flanaganom, AUSTRALIJA je film nastao u koprodukciji Luhrmanna, G. Mac Browna (‘The Departed’, ‘Unfaithful’) i Catherine Knapman (‘Moulin Rouge!’). Scenografkinja i kostimografkinja, dvostruka oskarovka Catherine Martin (‘Moulin Rouge!’, ‘William Shakespeare’s Romeo + Juliet’) ponovno je u ulozi Luhrmannove kreativne partnerice.
Direktorica fotografije Mandy Walker (‘Lantana’) surađuje s Luhrmannom na njihovom drugom zajedničkom projektu, koji je uslijedio nakon njezine nagrađene međunarodne kampanje za Chanel, ‘No. 5: The Film’. Dody Dorn, A.C.E. (‘Kingdom of Heaven’, ‘Memento’) i Michael McCusker (‘3:10 to Yuma’, ‘Walk the Line’) pridružili su se Luhrmannovom timu u ulozi montažera. Ekipu glazbenika predvodi skladatelj David Hirschfelder, dva puta nominiran za Oscara (‘Shine’, ‘Elizabeth’), a sastoji se od izvršnog glazbenog supervizora Antona Monsteda (‘Moulin Rouge!’) i čitavog niza glazbenih suradnika, uključujući i Felixa Meaghera.
U najudaljenijem predjelu zemaljske kugle, jedna je žena krenula u potragu za svojim suprugom, da bi se uskoro našla usred nemira i avanture o kakvima nije mogla niti sanjati.
Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) provela je svoj život u potrazi za površnim savršenstvom, a brak bez ljubavi i potomstva oduzeo joj je svaki smisao života izvan vlastite staje s konjima. Uvjerena da je suprug vara, tvrdoglava Sarah napušta London i putuje do udaljenog australskog gradića Darwina kako bi se suočila s njime.
Njezin nevoljki vodič kroz ogromna nemilosrdna prostranstva Sjevernog Teritorija je Drover (Hugh Jackman), sirovi gonič stoke koji je u svojoj neuglađenosti upravo suprotan Sarahinoj aristokratskoj profinjenosti. Njihovu istinsku međusobnu netrpeljivost narušit će jedna tragedija, nakon koje će Sarah preuzeti brigu o jednom šarmantnom siročetu po imenu Nullah (Brandon Walters). Napola Aboridžin, a napola bijelac, Nullah se našao u segregiranom društvu koje ga tretira kao autsajdera.
Istovremeno, ranč Faraway Downs nalazi se na rubu propasti, a podmukli upravitelj Neil Fletcher (David Wenham) planira s kraljem stočara King Carneyem (Bryan Brown) ubrzati njegovu propast te preuzeti zemljište.
Kako bi spasila Faraway Downs, Sarah se mora udružiti s Droverom i prevesti 1500 grla stoke preko prekrasne, ali okrutne, australske pustopoljine. Zajedno s Nullahom, u njihovom pohodu pridružuje im se i skupina neprilagođenih najamnih radnika i malih zemljoposjednika, među kojima su i alkoholom zaluđeni računovođa Kipling Flynn (Jack Thompson), Droverovi vjerni aboridžinski stočari Magarri (David Ngoombujarra) i Goolaj (Angus Pilakui), kao i misteriozni plemenski vrač zvan King George (David Gulpilil).
Izmijenjena snagom i ljepotom krajolika te svojom povezanošću s Nullahom, Sarah se pretvara u ženu kakvom je oduvijek željela biti, dok njezin prezrivi odnos prema Droveru prerasta u duboko poštovanje i divljenje, a zatim i ljubav.
Ali kad zloslutne ratne aktivnosti dosegnu australsku obalu, Sarah i njezina nesuđena nova obitelj biti će razdvojeni. Po prvi put u životu, Sarah pred sobom ima nešto za što se vrijedi boriti – a što iziskuje veliku strast, hrabrost i odlučnost, kako bi zaštitila ljude do kojih joj je stalo.

Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!