Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Philips predstavio novu generaciju Aurea LCD TV prijemnika

Philips predstavio novu generaciju Aurea LCD TV prijemnika

Philips je prošlog tjedna prestavio novu generaciju svojih Aurea LCD prijemnika, zaslona koji svojim ambijentalnim osvjetljenjem smještenim u okvir prividno daju dojam veće slike u odnosu na onu koja se postiže klasičnim zaslonima bez ove jedinstvene značajke. Uz unaprijeđene tehnologije i nešto drugačiji dizajn, nove Auree će ponovno plijeniti zainteresirane svojim jedinstvenim mogućnostima i odličnom slikom. Kompletno priopćenje za javnost u nastavku.

Zagreb – Philips je predstavio novu generaciju Aurea LCD TV prijamnika. Nova linija jednog od najboljih LCD TV-a na tržištu, uz vizualne i tehničke promjene i poboljšanja, pruža još bolje i intenzivnije audio-vizualno iskustvo. Za potpuno novu dimenziju gledanja zaslužne su nove i unaprijeđene Philipsove tehnologije ugrađene u oba modela Auree koji se razlikuju po veličini ekrana – 42 inča i 37 inča.
Novi modeli opremljeni su najnovijom verzijom Philipsove Active Frame tehnologije koja produljuje svjetlo i atmosferu slike izvan samog ekrana. Aktivni okvir savršeno reflektira boje prikazane na ekranu, a budući da je izrađen od visokokvalitetnog prozirnog stakla idealno se nadopunjuje s Ambilight tehnologijom stvarajući poseban svjetlosni efekt na okolnim zidovima. Time je ostvaren neodoljiv ugođaj gledanja uz osjećaj potpune udubljenosti u sliku i intenzivnije iskustvo.
Novi modeli Auree imaju i ostale unaprijeđene karakteristike:
– Najnovija verzija Philipsove Perfect Pixel HD Engine tehnologije u sekundi obrađuje čak pet milijuna piksela pružajući odličnu prirodnu sliku.
– Za oštrinu i jasnoću i prilikom brze izmjene slika, Aurea ima 100HzClear LCD s vremenom odaziva od 2 ms.
– Dinamički kontrast 30000:1 osigurava izvrstan prikaz crnih tonova, a slika je bogata i živa zahvaljujući 17-bitnoj rezoluciji koja proizvodi 2,250 trilijuna boja.
– Perfect Natural Motion tehnologija zamijenila je HD Natural motion za još prirodnije pokrete na ekranu bez podrhtavanja slike.
– Ambilight Spectra tehnologija dodatno je poboljšana za još ugodnije uvjete gledanja i svjetlosne efekte.
– Aurea ima integriran digitalni TV tuner, a bolje mogućnosti povezivanja osigurane su zahvaljujući 4 HDMI ulaza te DLNA mreži putem koje je moguće pretraživati sadržaj s osobnog računala.
– Potrošnja energije Auree u stand-by opciji snižena je na minimalnih 0,15 W.
Uz tehnološke inovacije, Philipsova Aurea odlikuje se i jedinstvenim elegantnim dizajnom s prozirnim okvirom koji je prilagođen suvremenom korisniku. Tako je moguće odabrati jačinu Ambilight osvjetljenja između nekoliko razina – od umirujuće do žive i dinamične – te je prilagoditi trenutačnoj atmosferi doma. Za izvrstan zvuk Aurea ima integriran sustav od šest zvučnika koji je u potpunosti nevidljiv i ne ometa savršen sklad linija.
Sve inovacije Philips je uveo u skladu sa željama svojih potrošača, a nova Aurea donosi novu razinu funkcionalnosti, dizajna i osobnog iskustva na tržištu TV prijamnika. Nova Philipsova Aurea veličine 42 inča može se kupiti po cijeni od 25.990 kn, a Aurea od 37 inča po cijeni od 21.990 kn.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

2 komentara

  1. Budala ko kupi po toj cijeni, za 19999 se dobije vrhunska 50inčna pioneerova plazma

  2. Da, ali ako ideš s curom/ženom teško da aeš kupiti Kuru uz Auree… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*