PlazmaRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [plazma]: Panasonic TH50PZ800B [127 cm]

Korištenje

On-Screen korisnički izbornici

Panasonic TH50PZ800B koristi klasičan izbornik koji se otvara u gornjem lijevom dijelu ekrana i nudi sljedeće grane opcija: [VIERA Link], [Picture], [Sound] i [Setup]. Viera Link nudi mogućnost dodatnog povezivanja s ostalim Panasonic-ovim uređajima, a kako rijetko tko posjeduje više uređaja istog proizvođača, ova je opcija često potpuno neiskorištena, kao i dodatne tipke na daljinskom upravljaču.

Izbornik postavki slike

Glavna opcija unutar izbornika Picture je [Viewing Mode], a koji nudi nekoliko predefiniranih opcija: [Dynamic], [Normal], [Cinema] i [Eco]. Panasonic TH50PZ800B plazma ne nudi spremanje postavki za svaki pojedini ulaz, no ova četiri moda se mogu pospremiti ovisno o svakom izvoru, te se time barem djelomično nadoknađuje ovaj nedostatak.

[Colour Balance] nudi nekoliko modova preko koji se kontrolira toplina boja. Modovi koje nudi uključuju plavičasti [Cool], manje plavičastih nijansi čudno nazvan [Normal], te [Warm], koji nam se i najviše svidio. [Colour Management] gotovo bez ikakvih razlika utječe na zasićenost nekih boja i nikako ne odgovara imenu opcije pod kojim se vodi. [P-NR] opcija nudi redukciju šuma tako da omekša sliku na mjestima gdje bi se inače pojavili artefakti i šum. Ovo smatramo relativno neučinkovitom tehnikom, s obzirom da se najviše artefakata pojavljuje pri velikoj brzini i brzo se kreću po ekranu. Mnogo bolja tehnika bi bila korištenje temporalnog filtera, koji nažalost nije među značajkama ovog zaslona.

[Setup] nudi dodatne opcije za ugađanje slike, poput opcije za gašenje/paljenje [Intelligent Frame Creation] interpolacijske funkcije, [Picture Overscan] opcije koja nudi 1:1 mapiranje piksela kod 1080i/1080p signala, kao i [Side Panel] opcija za promjenu intenziteta svjetlosti za vertikalne pravokutnike kod 4:3 sadržaja (tvornički je postavljeno na [High], što daje sivo obojane pravokutnike, kako ne bi došlo do burn-in efekta).

EPG (elektronski vodič za programe)

Panasonic, kao i obično, nudi Gemstar GuidePlus+ navigacijski sustav za pregledavanje EPG-a na digitalnim TV postajama koje nude ove informacije. EPG možemo smatrati daleko naprednijim teletekstom, uz mnoge korisne informacije i značajke, poput odabira titlova, točnih informacija o sadržaju koji gledamo i koji će se emitirati u narednim terminima. Dizajn je jednostavan, no prevelik dio ekrana je zapunjen raznim objašnjenjima i oglasima (za BBC usluge i proizvode). Navigacija je relativno brza, a programiranje vremena za pojedine emisije jednostavno.

Daljinski upravljač

Priloženi daljinski upravljač ne skriva nikakva iznenađenja – radi se o klasičnom Panasonic-ovom dizajnu koji dobro liježe u ruku, a tipke su dobro posložene i dovoljno velike. Zanimljivo, potrebno ga je prilično precizno usmjeriti ka prijemniku jer inače senzor neće očitati komandu. U malom pretincu kojem se pristupa otvranjem malenih vratašaca nalazi se nekoliko tipaka, poput “MULTI WINDOW” koja nudi izbor slike-u-slici i slike-i-slike zahvaljujući dvjema ugrađenim tunerima.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!