LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Philips 37PFL9632D Cineos 100Hz fullHD [94 cm]

Kada smo prije šest mjeseci testirali LCD televizor iz Philips-a, dojmovi baš i nisu bili neki. Naime, nakon kalibracije kvaliteta slike nije bila na očekivanoj razini, no valja napomenuti da niti jedna od tehnologija koje su proslavile Philips nisu bile implementirane u tom modelu.

Danas testiramo Philips 37PFL9632D, model koji je takoreći krcat tehnologijama za optimizaciju slike i poboljšanje dojma gledanja – tu je Ambilight, Perfect Pixel HD, HD Natural Motion i 100 Hz Clear LCD, stoga s nestrpljenjem nas zanima koliko će ove značajke doprinjeti kvaliteti slike i ukupnom dojmu.

Dizajn

Philips 37PFL9632D sa svojim dvostrukim sjajno crnim i većim, perforiranim stražnjim okvirom izgleda prilično impresivno, a točku na i daje srebrne linije gdje su okviri rezani. Sve najznačajnije značajke nalaze se na naljenicama iznad zaslona, a sam pogled na njihovu količinu djeluje impresivno.

Srebrni detalji se slažu sa stativom koji drži zaslon i omogućuje njegovo zakretanje za nekoliko stupnjeva u oba smjera. Za lakšu instalaciju, dobro je znati da je stalak predmontiran, što uvijek pozdravljamo ne samo zbog broja televizora koje na mjesečnoj bazi instaliramo, nego i zato što je sama instalacija tool-free, dakle bez ikakvih alata televizor možete instalirati i početi koristiti.

Kako se radi o zaslonu koji posjeduje Philips-ovu Ambilight tehnologiju, kućište je na bočnim stranama obrubljeno linijom LE dioda, o kojima nešto kasnije. Ukupan dojam dobre kvalitete izrade je upotpunjen dobro pričvršćenom stražnjim dijelom kućišta.

Priključci

Philips 37PFL9632D nas nije baš impresionirao svojom povezivošću, tj. načinom na koji su neki priključci posloženi. Za početak, tu je digitalni koaksijalni audio izlaz umjesto optičke varijante. 3 HDMI priključka su lijepa brojka, no sva tri se nalaze sa stražnje strane i položeni su da gledaju prema dolje, što je dobra priprema ako TV ide na zid, no ako se nalazi u regalu ili na polici, malo je nezgodno “napikavati” s donje strane priključke, posebno ako se koriste digitalne kamere koje se često povezuju. Izostanak priključaka na bočnim stranicama je dijelom uvjetovan Ambilight osvjetljenjem koje zauzima taj prostor, no postoji još praktičnih lokacija na televizoru koje su se mogle iskoristiti za postavljanje HDMI priključka.

Stražnji priključci: 3 x HDMI, antena, CI slot, audio izlaz

Također valja spomenuti izostanak VGA ulaza (oni koji žele povezati PC će morati iskoristiti DVI – HDMI kabel ili adaptere) i zamjenu lijevog i desnog RCA konektora jednim 3.5 mm terminalom (drugim riječima, za povezivanje ćete vjerojatno morati kupiti RCA na 3.5 mm mini-jack kabel/adapter).

Stražnji priključci: 2 x Scart, 1 x komponentni (obratite pozornost na 3.5mm jack crne boje)

Kad već nije jedan HDMI priključak s bočne strane, Philips se odlučio iskupiti drugim najpopularnijim priključkom danas na planeti ako računalo HDMI – USB-om. USB priključak možete iskoristiti za slušanje glazbe u MP3 formatu, pregledavanju JPEG slika, te za obnovu softvera samog televizora (firmware).

Lijeva strana: S-video, komponentni, slušalice, USB

Desna strana: kontrolne tipke & Ambilight
Adsense
1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

7 komentara

 1. Zašto baš danas dajete test televizora starog gotovo godinu dana kada je testirani tv vea odavno dobio nasljednika u liku i broju 9603. Naravno testirani tv nije vrh philips ponude. U ono vrijeme to je bio 9732 a danas je 9703 serija.. isto tako nikada mi nije bilo jasno testiranje 37″ tv aparata i mjerkanje kvalitete prikaza pri 1080p ??? Na tako malom ekranu mislim da je to potpuno nebitno. Primjerenije bi bilo testiranje 1080p prikaza pri recimo 47″ ili 50″. No u svakom slučaju plus za trud i prijevod teksta.
  Nadam se da ae ih u buduanosti biti više i to recimo s top modelima i najveaim diagonalama pojedinih proizvo?ača …

 2. Pozdrav! Svjesni smo da se radi o starijem modelu, no na temelju ankete o dijagonalama ekrana, kao i nekoliko mailova vezanih uz Philips-ove Ambilight ekrane, odlučili smo objaviti ovu recenziju. Na HDTVtest nije bilo novije za takve modele, tako da je ova objavljena… U narednim tjednima ae biti objavljeno još recenzija, nažalost opet prijevodi modela koji su atraktivni, a zatim ae iai recenzije samo novih modela, starih najviše 2 mjeseca.

 3. Ovo je uzaludan članak prvo jer navedeni model gotovo više nigdje nema kupiti osim ako u nekom duaanu nema koji zaostali izložbeni model.

  Druga stvar je što mi i britanci nemamo baš struju iste kvalitete, stoga kod njih neki modeli budu bolji i obrnuto. Još su veae razlike ako su telkači testirani na nekim drugim kontinentima. Gledao sam neke recenzije koje su se bavile baš tim pitanjima, pa recima isti telkač u Austriji i Švicarskoj daje komplet drukčije karakteristike.

  Zato bi bilo bolje da sami radite recenzija i toza modele koji se mogu kupiti, jer tako biste mogli i testirati neke CRT televizore koje gotovo niti jedna ozbiljnija tvrtka ne prozvodi.

 4. Sve je to jasno, no trenutno jednostavno drugačije ne možemo – originalne recenzije bi se trebale početi pojavljivati u narednim mjesecima kada se definira cjelokupan tim jer su suradnje ostvarene i opreme ima za test. Još jednom ponavljam da smo otvoreni za suradnju i tko god ima kompetencije i želju da testira i piše, slobodno neka se javi.

 5. Zašto lažete ljudima? Prekopirali ste test i preveli text-http://www.hdtvtest.co.uk/Philips-37PFL9632D/Picture-Quality/

 6. Saki, molim lijepo da se prije ovakvih kometara pogleda cijeli članak. Na njegovom kraju jasno stoji da je članak preveden UZ DOPUŠTENJE, a o suradnji HDTVtesta i HDtelevizije smo napisali i zaseban post na stranici! Mislim da nije potrebno posebno se opravdavati kada izuzetnu pažnju pridajemo da sve što se preuzme i prevede potvrdi se linkom na originalnu stranicu.

 7. Sami naziv recenzije govori čija je: HDTVtest [LCD]…

  Tako?er, na kraju recenzije stoji: Recenzija originalno objavljena na HDTVtest.co.uk. Prevedena na hrvatski jezik uz dozvolu.

  Molimo, bez neutemeljenih komentara! Hvala!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!