Vijesti

Logitech predstavlja višesmjerne zvučnike za PC i Mac računala

Logitech je jučer prestavio zvučnike koji doduše nisu toliko zanimljivi sa stajališta HDTV, već po načinu na koji reproduciraju zvuk i kojim uvode svojevrsnu evoluciju u svijet akustike. Naime, Logitech zvučnici oznake Z-5 koriste konstrukciju koja koristi akustiku prostora u kojem sviraju, te se tako dobiva dojam manje usmjeren zvuk, širi sweet spot čime se postiže bolja audio slika za više osoba koje se nalaze u prostoriji. Ovi zvučnici se očekuju u SAD-u i Europi već ovoga mjeseca po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 79,99 eura. Kompletno priopćenje u nastavku.

Zagreb, 16. rujna 2008. – Logitech predstavlja novu evoluciju akustike računalnih zvučnika, odnosno Logitech® Z-5 višesmjerne stereo zvučnike za PC i Mac® računala – s izvrsnim zvukom koji ispunjava čitavu prostoriju.
Za razliku od standardnih PC zvučnika koji odašilju zvuk u jednom smjeru, Logitech Z-5 zvučnici koriste akustiku koja ravnomjerno ispunjava prostor zvukom te kreira bogatiji i širi “sweet spot”. To je posebno korisni dodatak, ukoliko često premještate svoje prijenosno računalo po kući ili uredu. Ova inovativna tehnologija do sad je bila rezervirana samo za skupe sustave kućnog kina, a sada višesmjernu akustiku koriste i Logitech Z-5 zvučnici, čije zvučničke jedinice odašilju zvuk s prednje i stražnje strane te se on ravnomjerno raspoređuje u svim smjerovima. Bilo da slušate svoju omiljenu pjesmu ili gledate video na YouTube™ web stranici, uživat ćete u bogatom, oštrom zvuku i minimalnim smetnjama – iz bilo kojeg kuta svog doma.

“Doista smo sretni što možemo ponuditi višesmjerne zvučnike za PC i Mac”, izjavio je Mark Schneider, potpredsjednik i generalni menadžer Logitech audio poslovne jedinice. “Sigurni smo da će Z-5 zvučnici značiti vidni napredak u uživanju u zabavi s računala bilo da se radi o slušanju glazbe ili gledanju filma. S višesmjernom akustikom, zvuk je svuda oko vas bez obzira gdje se nalazi vaše stolno ili prijenosno računalo”.

Donoseći čisti digitalni zvuk koji se lagano premješta zajedno s vašim prijenosnikom, Z-5 višesmjerni zvučnici mogu se brzo spojiti s vašim PC ili Mac računalom preko USB-a. Nema potrebe za vanjskim strujnim adapterom ili baterijama. A kako bi vam pružili bežičnu mogućnost upravljanja i užitak u zabavi s računala, najnoviji Logitechov sistem zvučnika dolazi s daljinskim upravljačem. Pokrenite svoju omiljenu aplikaciju, prilagodite zvuk ili promijenite naredbu s drugog kraja sobe.

Cijena i dostupnost

Logitech Z-5 višesmjerni stereo zvučnici očekuju se u SAD-u i Europi u rujnu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 79,99 eura.

Galerija slika u visokoj razlučivosti dostupna na stranicama nulaosam.hr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Boris, slušao sam ih u Medulinu jučer i prilično sam zadovoljan kako funkcioniraju… Sad, treba ih malo duže slušati da bi se moglo suditi o kvaliteti zvuka, kratka prezentacija nije bila dovoljna…

  2. No kako poslovica kaže: strpljen – spašen, valjda ae doai dan kada aemo moai poslušati ovaj set kako spada i procijeniti napredak!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!