FilmoviRecenzije filmova

Recenzija [film]: Happy Go Lucky (Samo bez brige)

O glumcima

SALLY HAWKINS debitirala je ulogom Samanthe u Sve ili ništa, a glumila je i u Vera Drake. Njezini su ostali filmovi Oslikani veo, Waz i Cassandra’s Dream Woodya Allena. Nagradu Golden Nymph u Monte Carlu donijela joj je uloga Anne Elliot u nedavnoj ITV-ovoj produkciji Persuasion Jane Austen. Glumila je i u brojnim drugim televizijskim filmovima i serijama, a od njezinih kazališnih uloga izdvajamo produkciju Howarda Daviesa Lorcinog The House of Bernarda Alba (londonski National Theatre) i The Winterling (Royal Court).

ALEXIS ZEGERMAN glumila je u Leighovom komadu Two Thousand Years, a film Happy-go-Lucky je njezin filmski debut. Diplomirala je na Central School of Speech and Drama, a glumila je u kazalištima King’s Head i Chelsea.

ANDREA RISEBOROUGH diplomirala je na RADA, dobila je nagradu Ian Charleson za najbolju mladu kazališnu glumicu za uloge u Miss Julie i Mjera za Mjeru (obje u režiji Petera Halla).
Glumila je u televizijskoj seriji “Party Animals”, a uskoro ćemo ju moći gledati u ulozi mlade Margaret Thatcher u drami “Margaret Thatcher – The Long Walk to Finchley”.

SINEAD MATTHEWS diplomirala je na RADA i debitirala ulogom u filmu Vera Drake. Uslijedili su Ponos i predrasude, Spring of 1941, kao i brojne kazališne uloge od kojih izdvajamo Ibsenovu The Wild Duck (Donmar Theatre) za koju je dobila nagradu Ian Charleson, The Birthday Party Harlolda Pintera (West End) i Shawov You Never Can Tell te novu Women of Troy u National Theatreu. Glumila je i u nekoliko televizijskih serija i filmova.

KATE O’FLYNN studirala je na RADA, a glumila je u raznovrsnim televizijskim projektima, uključujući “Trial and Retribution” i “The Palace”.

SARAH NILES prvi put glumi na filmu. Prije Happy-Go-Lucky ostvarila je brojne kazališne uloge, uključujući Play Size (Young Vic), Bones (Leicester Haymarket), The Bogus Woman (Leicester Haymarket, Adelaide Festival i turneja po Britaniji), Lav, Vještica i Ormar i Ubiti pticu rugalicu (Leicester Haymarket) te Legends of the Blues (Bridewell Theatre). Na televiziji je glumila u seriji “Frostov pristup”.

EDDIE MARSAN glumio je u Vera Drake za što je dobio nagradu BIFA za sporednu ulogu i bio nominiran za nagradu London Film Critics Circle Award (za istu je nagradu bio nominiran i za ulogu u Posljednji krvnik).Glumio je i u Inarittuovom 21 gram, Scorseseovom Bande New Yorka, Miami Vice Michaela Manna, Nemoguća misija III i drugim filmovima.Osim toga, glumio je na televiziji i u kazalištu, uključujući predstave Antartica (West End) i Pinterovom The Homecoming (National Theatre).

SYLVESTRA LE TOUZEL glumila je u nagrađenom Leighovom kratkometražnom filmu Short and Curlies. Glumila je i u Amazing Grace, u nekoliko televizijskih filmova i serija te u nekoliko kazališnih produkcija na West Endu, u Royal Court, Old Vic, the National Theatre, te s Royal Shakespeare Company, uključujući ulogu Viole u Twelfth Night.

KARINA FERNANDEZ prvi put glumi u filmu, a pojavljivala se na televiziji i u kazalištu, uključujući Shopping and F***king (Royal Court) i Lady Macduff u Macbethu (Bristol Old Vic Studio).

STANLEY TOWNSEND bio je za ulogu u Shining City (Royal Court) nominiran za nagradu Evening Standarda. Glumio je i u kazalištima Abbey i Gate u Dublinu, u National Theatru i na West Endu.
Njegovi su filmovi Wondrous Oblivion, The Tiger’s Tail, The Libertine, i Nativity.

SAMUEL ROUKIN prvi put glumi u filmu. Glumio je u televizijskoj seriji “Housewife 49” i u kazališnim produkcijama Henry IV (National Theatre), Velika očekivanja (Royal Shakespeare Company), Hamlet (Old Vic) i Ukroćena goropadnica (Bristol Old Vic).

CAROLINE MARTIN prvi put glumi u filmu. Za ulogu Desdemone u Othellu nominirana je za nagradu Ian Charleson, a glumila je i u Lav, vještica i ormar Royal Shakespeare Company. Pojavljivala se i u televizijskim serijama “Poirot”, “Inspektor Lynley” i drugima.

OLIVER MALTMAN iskusni je komičar, a nastupao je u brojnim stand-up produkcijama, s Royal Shakespeare Company, te u televizijskoj komičnoj seriji “Star Stories”.

NONSO ANOZIE glumio je u filmovima Okajanje i Posljednja legija, kao i u Mametovom Edmondu (National Theatre) i Othello.
O filmašima >

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!