FilmoviFilmska glazba

Recenzija [OST]: Transformers (2007)

Nakon što sam prošli tjedan napisao recenziju glazbe iz filma Hancock, za ovaj tjedan sam se odlučio pobliže obraditi glazbu iz filma Transformers (2007), a koju potpisuje Steve Jablonsky. Jedna se zanimljivost veže uz ovaj album – naime, na tržištu se je pojavio punih 5 mjeseci nakon premijere filma, te je na jednoj stranici podignuta peticija koju je potpisalo više od 5000 fanova, što i više nego dovoljno govori koji interes leži u ovom albumu. Pogledajmo što ovaj album nudi…

Moram priznati da sam s velikim nestrpljenjem iščekivao dolazak ovog albuma iz prostog razloga što me je glazba koju sam čuo gledajući film naprosto impresionirala svojom energijom i ratničkim prizvukom, premda se sve dionice ne mogu čuti zbog sve siline eksplozija i efekata kojima film obiluje. Koliko god efekti bili dobro odrađeni (što u ovom filmu uistinu jest slučaj), mene u ovom slučaju zanima glazbena podloga i njen transfer na album, pa pogledajmo za početak koje trake se na njemu nalaze:

 1. Autobots
 2. Decepticons
 3. All Spark
 4. Deciphering The Signal
 5. Frenzy
 6. Optimus
 7. Bumblebee
 8. Soccent Attack
 9. Sam At The Lake
 10. Scorponok
 11. Cybertron
 12. Arrival To Earth
 13. Witwicky
 14. Downtown Battle
 15. Sector 7
 16. Bumblebee Captured
 17. You’re A Soldier Now
 18. Sam On The Roof
 19. Optimus Vs. Megatron
 20. No Sacrifice, No Victory

Album se sastoji od 20 traka u ukupnom trajanju od oko sat vremena, što je za dvosatni film sasvim dovoljno. Ipak, prostora za kakvo izdanje na 2CD-a postoji, a to potvrđuje promo verzija ovog albuma s 52 trake u trajanju od oko 80 minuta. Među trakama masnim slovima su označene one koje su me se posebno dojmile i o kojima ću napisati nešto više u nastavku.

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!