3DFilmoviKinoVijesti

Cinestar zamijenio Dolbyjev 3D onim tvrtke RealD

Ukoliko ste desetak dana unazad posjetili neku od Cinestar dvorana u potrazi za 3D zabavom, vjerojatno ste primijetili da je u opticaju nova 3D tehnologija prikaza, ona tvrtke RealD. Već se na ulazu mogu jasno uočiti drugačije 3D naočale – mnogo jednostavnije konstrukcije (i jefinije), a tu je i novo srebrno platno koje je potrebno za kreiranje 3D slike. RealD 3D je trenutno najraširenija tehnologija za prikaz 3D filmova u kinima, a koja se oslanja na kružnu polarizaciju koja osigurava da gledatelj vidi 3D sliku bez obzira na položaj glave i paralelnost s platnom. Kako stoji u priopćenju, RealD 3D je trenutno aktivan u 13 dvorana, a u narednim mjesecima će biti instaliran u svim 3D dvoranama i time potpuno zamijeniti do sada korišten Dolby 3D Digital sustav. Prvi dojmovi govore u prilog RealD 3D implementaciji, a trenutno se u njenu kvalitetu možete uvjeriti kroz 5 aktualnih naslova (Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza, MaksimUm, Alpha i Omega, Rupa Straha i Slagalica Strave), te od sutra u animiranom filmu Sammy na putu oko svijeta.

RealD 3D u multipleksima CineStar – toliko stvaran da je nestvaran!

Najmoderniji i najrašireniji svjetski 3D sustav – RealD 3D – instaliran je u multiplekse CineStar. Sustav ima najbolju svjetlosnu propusnost te time daje najbolji 3D efekt i najvjerodostojniji 3D prikaz na velikim ekranima. Prvi RealD 3D film prikazan u Hrvatskoj je animirani hit Sammy na putu oko svijeta i to u najvećoj dvorani multipleksa CineStra Zagreb, koja broji 477 mjesta. Reakcije svih posjetitelja su fantastične, odrasli su čak i više oduševljeni od djece iako je njih u današnje vrijeme puno teže iznenaditi. Oduševljenje su izazvale i nove 3D naočale, a posebno one dječjih dimenzija.

U multipleksima CineStar tranutno je aktivno 13 RealD 3D dvorana (CineStar Zagreb: dvorane 2, 4, 5, 7, 9, 11; CineStar Novi Zagreb: dvorane 2, 5, 7, 9; Cinestar Rijeka: dvorane 1 , 3, 6), a u narednim mjesecima sustav će biti instaliran u sve multiplekse CineStar. U svakom kompleksu polovica dvorana imat će RealD 3D sustav, što će u konačnici iznositi preko 40 RealD 3D dvorana. Nadolazeći hitovi velikih hollywoodskih studija, koji se svi redom snimaju u 3D, moći će se tako diljem Hrvatske gledati s apsolutno najboljom i najmodernijom tehnologijom. Budite sigurni – novo doba zabave počinje u multipleksima CineStar! Uživajte u 3D filmovima.

[youtube id=”FP7GIE_l8wo” w=”600″ h=”330″]

O RealD 3D – The New 3D

RealD je predvodnik 3D tehnologije i najrašireniji svjetski 3D sustav. U potpunosti je digitaliziran tako da se pomoću njega doživljava zapanjujuće realistično i osvajajuće iskustvo. Za razliku od davnih dana i početaka 3D-a obilježenih naočalama od papira, RealD naočale izgledaju poput sunčanih, dizajnirane su da ugodno pristaju licu, mogu se jednostavno nositi i preko dioptrijskih naočala, te su ekološki u potpunosti prihvatljive.

RealD 3D predstavlja novu generaciju zabave, s jasnom i potpuno realnom slikom, toliko živopisnom da imate osjećaj kako ste zakoračili u film. RealD 3D dodaje dubinu i stavlja vas u samo srce akcije, bez obzira putujete li neotkrivenim krajolicima ili se izmičete raznim objektima koji odjednom putuju dvoranom oko vas.

Real D filmovi su toliko napredni, da ne samo da vidite što se događa na ekranu, već ih uistinu možete osjetiti. Nemojte samo gledati filmove – osjetite sasvim novu dimenziju zabave s RealD 3D.

Svako oko vidi malo drugačiju sliku, a naš mozak ih spaja u jednu savršenu. Razlika u slikama pomaže mozgu da određuje dubinu i udaljenost. RealD koristi te karakteristike ljudske percepcije kako bi stvorio 3D sliku. Tijekom snimanja, posebne 3D kamere snimaju dvije slike, simultano s različitim perspektivama lijevog i desnog oka. S najnovijom patentiranom tehnologijom koju koriste vrhunski znanstvenici i istraživači, RealD sustav transformira digitalni projektor u savršeni medij za 3D filmove, osiguravajući točno poklapanje slike lijevog i desnog oka. Slika se projicira na platno i mi vidimo savršeno svijetlu i živopisnu 3D sliku.

Više informacija:

RealD 3D službena stranica

Cinestar RealD 3D stranica

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!