Vijesti

Sony PlayStation 3 s 160 GB diskom i igrom u studenom

Sony U.S. je danas najavio da će se u studenom ove godine pojaviti PlayStation 3 konzola s 160 GB tvrdim diskom, te atraktivnom igrom: Uncharted: Drake’s Fortune. Vijest koja nije toliko interesantna za našu regiju, no daje indikaciju smjera razvoja i ponude novih PS3 konzola, a kakve bi se trebale pojaviti i u našim krajevima u budućnosti.

Novi veći tvrdi disk je između ostalog dio paketa zbog nedavno uvedenog video servisa, te novih ekskluzivnih igara, a tu je i mnoštvo ostalih multimedijskih sadržaja koje korisnici snimaju. Sony se je također pohvalio svojim 80 GB PlayStation-om koji se u paketu s Metal Gear Solid 4 igrom jednostavno razgrabio i dugo vremena držao rasprodan status u velikim trgovinama poput Walmart-a i Bestbuy.com-a.

Čisto da malo podsjetimo kako se PS3 dobro prodaje, podaci NPD grupe govore kako je u srpnju ove godine na području SAD-a prodan 224,900 primjerak ove konzole, što je za 99% više nego u istom periodu prošle godine. Dodatno, PS3 se bolje prodavao u srpnju od Microsoft-ove X-Box 360 konzole, a koja je prodana u 204,800 primjeraka.

Izvor: news.punchjump.com

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

 1. Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) održao je svoju konferenciju za medije okupljene na sajmu E3 u prostorima hotela Viceroy u Santa Monici, pri čemu je David Reeves, predsjednik tvrtke, objavio europske planove u narednim mjesecima.

  S 27. kolovozom 2008. kao datumom izlaska na tržišta PAL zemalja (uskoro i Rusije), novi model konzole PLAYSTATION®3 (PS3™) s diskom od 80 GB postat ae vrhunac Sonyjeve hardverske ponude. Ovaj 80-gigabajtni model prodavat ae se po maloprodajnoj cijeni od 3.699 kuna u paketu s dvije igre te ae nuditi sve značajke i funkcionalnosti 40-gigabajtnog modela uz dvostruko veai kapacitet za pohranu još više igara, filmova, grafike, glazbe, fotografija i ostalih zabavnih sadržaja. Spomenimo još i da ae se 40-gigabajtni model PlayStationa 3 prodavati se po cijeni od 3.199 kuna sve do isteka zaliha.

  Kao i njegov prethodnik, novi 80-gigabajtni model bit ae kompletan sustav za kuanu zabavu koji se sastoji od igara i filmova najviše kvalitete na Blu-ray™ diskovima, kao i moguanosti downloada ekskluzivnog sadržaja, igranja online te pristupa Internetu u bilo koje vrijeme preko integrirane Wi-Fi kartice. Višefunkcionalnost PS-a 3 s 80 GB u kombinaciji s ogromnim brojem ekskluzivnih Sonyjevih i naslova nezavisnih proizvo?ača te PLAYSTATION®Networkom, čini PS3 sveobuhvatnim rješenjem za kuanu zabavu koji ae se svidjeti širokom spektru korisnika, od okorjelih igrača do obožavatelja digitalne zabave opaenito.

  „Poslušali smo naše korisnike i zadovoljstvo nam je što možemo odgovoriti na jedan od njihovih ključnih zahtjeva“, rekao je David Reeves, predsjednik SCEE-a. „Trenutno je za download dostupno više sadržaja nego ikada, s naglaskom koji se prebacuje na sadržaje koje su napravili sami korisnici, kao primjerice u slučaju naslova LittleBigPlanet™. Kada to dodate vea ionako atraktivnoj ponudi vezanoj za PS3 na kojemu možete pohranjivati igre, glazbu, video i fotografije, dodatan prostor za pohranu pokazat ae se nužno potrebnim.“

  David Reeves je potvrdio da ae u PAL zemljama biti predstavljena linija Platinum naslova za PS3 od datuma 1. kolovoza po cijeni 249,00 HRK, uključujuai brojne bestselere kao što su Resistance: Fall of Man, Uncharted: Drakes Fortune i Assassin’s Creed. Tako?er je potvr?eno da ae novi paketi biti predstavljeni na čitavom području koje pokriva SCEE na PSP-u™ (PlayStation®Portable) i PlayStationu® 2, no točan datum mogao bi biti različit za pojedine teritorije zbog daljnjeg provo?enja dosad uspješne politike pružanja lokaliziranih sadržaja za lokalna tržišta.

 2. Da ovo o play stationu je zanimljivo, ipak je poznato da je trojka nešto posebno nešto što se mora isprobati. Ali znamo koliko tehnika ide naprijed i pitanje je sada kad je trojka vrhunac, sigurno ae oni iai raditi četvroku nakon nekog vremena, no pitanje je hoae li imati što više ubacivati učetvroku, kad je ovo savršenstvo.

 3. Hvala na komentaru Zlato!

  Slažem se, Sony PS3 je i za mene nešto vrlo blisko savršenstvu, bogat moguanostima i odlične podrške, proširiv klasičnim 2.5″ diskovima, no pitam se samo kada ae Sony najaviti četvorku i automatski time umanjiti vrijednost trojke. Sumnjam da ae to biti prije 2011., no kako tehnika ide tko bi sve to znal…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!