Vijesti

LG najavio nove soundbar zvučnike s Dolby Atmos, DTS:X i Google Assistant podrškom

LG Electronics će na CES-u u Las Vegasu predstaviti nove modele soundbar zvučnika za 2020. Kompanija nastavlja suradnju s Meridian Audiom, a čije će tehnologije biti implementirane u više modela nego što je to bio slučaj prošle godine. Većina modela će podržavati Dolby Atmos i DTS:X, a brojni modeli će biti opremljeni i Google Assistantom. Premium modeli SN9YG i SN11RG će podržavati kalibraciju zvuka potpomognutu umjetnom inteligencijom za bolje audio performanse ovisno o konfiguraciji same prostorije.

Tri tehnologije Meridian Audia će biti implementirana u nove LG-jeve soundbarove.

Bass and Space je tehnologija koja pojačava niske frekvencije i proširuje zvučnu pozornicu. Image Elevation prilagođava percipiranu visinu vodećih instrumenata i vokala, kako bi slušatelj dobio bolji dojam prilikom slušanja glazbe. Na kraju, tu je Upmix tehnologija koja povećava “sweet spot” u prostoriji kako bi veći broj korisnika mogao uživati u pravilno balansiranom zvuku.

Premium modeli SN9YG i SN11RG će podržavati i LG-jevu tehnologiju poboljšanja komprimiranih audio datoteka na, kako se navodi u priopćenju, gotovo-studijsku kvalitetu. Tu je i mogućnost proslijeđivanja Ultra HD 4K videa kroz HDMI sučelje, kao i podrška za eARC. Uz eARC, korisnik može spojiti direktno na televizor primjerice Blu-ray ili Ultra HD Blu-ray player i proslijediti Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio formate za najbolju kvalitetu i praktičnost povezivanja.

AI Room calibration

SN11RG će biti perjanica ponude za 2020. sa 7.1.4 konfiguracijom koja je ostvarena s ukupno četiti fizičke jedinice. Prva je sam soundbar s centralnim, prednjim lijevim, prednjim desnim i stereo zvučnicima za prednje visoke kanale, stražnjim zvučnicima za surround i stražnje visoke kanale, te na kraju tu je subwoofer. LG navodi kako je soundbar vizualno usklađen s kompanijinim 55″ i 65″ televizorima.

Novi soundbarovi (SN11RG, SN10YG, SN9YG i SN8YG) će biti izloženi na CES-u, a dostupnost na tržištu i cijena još nisu poznati.

Izvor: LG PR

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!