Audio-video uređajiCES - Las VegasLG ElectronicsSajmovi elektronikeVijesti

Predstavljeni LG OLED 2022 televizori – fokus i dalje na UHD 4K, poboljšana svjetlina, nove dijagonale

2022-OLED TV lineup

Najveći proizvođač OLED televizora i dobitnik nagrade CES Innovation Award osam uzastopnih godina, LG Electronics i ove godine lansira nove OLED televizore uz brojne novosti. Uz novi procesor slike, svijetlije panele u C2 i G2 serijama, među novim modelima pronaći ćemo i nove dijagonale – 42″ (107 cm) i 97″ (246 cm). UHD 4K televizori su i dalje u primarnom fokusu, dok će UHD 8K biti dostupan samo na Z2 seriji. Osim televizora, LG je prošli mjesec najavio i prve OLED monitore namijenjene profesionalcima iz Ultrafine OLED Pro serije čime samo potvrđuje svoju poziciju u segmentu OLED zaslona.

LG je prošle godine predstavio nove OLED panele s većom vršnom svjetlinom, a koju ju nudio isključivo u G1 seriji. Ova tehnologija će ove godine biti dostupna i u najpopularnijoj seriji – C2, dok će nova G2 serija biti opremljena Brightness Boosterom koji omogućava još više svjetline kroz poboljšano rasipanje topline i napredniji algoritam. Nije poznato je li nova OLED.EX tehnologija s deuterijom implementirana na novoj G2 seriji i koliko veću svjetlinu u odnosu na OLED Evo će ponuditi.

Novi modeli počevši od C2 serije naviše će biti opremljeni petom generacijom alpha9 procesora slike koji koristi duboko učenje kako bi poboljšao upscaling performanse i dao slikama na zaslonu trodimenzionalnu kvalitetu tako što se prednji i pozadinski elementi razlikuju jedan od drugog. Procesor α9 Gen 5 također proširuje mogućnosti LG-eve značajke AI Sound Pro kako bi pružio realističniji zvuk, omogućavajući ugrađenim zvučnicima televizora da proizvode virtualni 7.1.2 surround zvuk. Serije A2 i B2 će biti opremljene s petom generacijom alpha7 procesora, a koji će biti sasvim dovoljan za kvalitetan prikaz sadržaja različitih rezolucija.

OLED-evo-Gallery-Edition-97G2-Lifestyle-Image
OLED evo 97G2 Gallery edition

Svi novi modeli osim A2 serije će biti opremljeni sa 120 Hz panelima, tako da možemo očekivati odličnu oštrinu slike u dinamici kao i na dosadašnjim modelima. Ujedno će jedino A2 serija imati HDMI 2.0 sučelje, dok će ostali modeli biti opremljeni s HDMI 2.1 priključcima i samim time podržavati 2160p120 signal kakav nude moderne konzole poput Sony PlayStationa 5 i novih grafičkih kartica.

Novi modeli će također biti opremljeni s novom verzijom webOS-a, a koji je “skočio” s prošlogodišnje verzije 6 na verziju 22 kako bi bio usklađen s kalendarskom godinom. Nisu objavljeni detalji nove verzije, no nadamo se da je LG poslušao brojne kritike recenzenata i korisnika i da će novi webOS ponovno imati prozračnije i jednostavnije sučelje kao na starim verzijama koje su ga i učinile popularnim. U objavi za medije samo se navodi slijedeće:

LG-ev webOS 22 uvodi osobne profile kako bi korisnici mogli uživati u prilagođenijem iskustvu gledanja. Sa svakim profilom korisnici mogu postaviti brzi pristup svojim omiljenim streaming uslugama, dobiti prilagođene preporuke sadržaja na temelju povijesti gledanja i primati upozorenja u stvarnom vremenu kako bi bili u tijeku s omiljenim sportskim emisijama. U profile se korisnici mogu prijaviti iz TV preglednika ili s pametnog telefona s NFC Magic Tapom.

Popis najavljenih modela s veličinama dijagonala:

LG Z2 Ultra HD 8K serija

 1. LG OLED88Z2
 2. LG OLED77Z2

LG G2 Ultra HD 4K serija

 1. LG OLED97G2
 2. LG OLED83G2
 3. LG OLED77G2
 4. LG OLED65G2
 5. LG OLED55G2

LG C2 Ultra HD 4K serija

 1. LG OLED83C2
 2. LG OLED77C2
 3. LG OLED65C2
 4. LG OLED55C2
 5. LG OLED48C2
 6. LG OLED42C2

LG B2 Ultra HD 4K serija

 1. LG OLED77B2
 2. LG OLED65B2
 3. LG OLED55B2

LG A2 Ultra HD 4K serija

 1. LG OLED77A2
 2. LG OLED65A2
 3. LG OLED55A2
 4. LG OLED48A2

Više informacija o novim modelima očekujemo idući mjesec, a do tad možete pratiti novosti na LG CES 2022 službenoj stranici.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!