Home » Vijesti » LG najavio osam novih OLED TV-a s UHD i HDR tehnologijama

LG najavio osam novih OLED TV-a s UHD i HDR tehnologijama

lg-oled-e6

LG će na sajmu CES 2016 predstaviti svoje nove flagship UHD HDR OLED televizore, predvođene 77/65-inčnim LG SIGNATURE OLED TV G6 i 65/55-inčnim E6 modelima. Cijela linija OLED televizora za 2016. sastoji se od osam modela, a 77-inčni G6 dobio je nagradu 2016 CES Best of Innovations.

G6 i E6 su prvi LG-evi televizori koji će imati tvrtkin jedinstveni dizajn Picture-On-Glass s ultratankim OLED panelom od 2,54 mm, pozadinom od prozirnog stakla i sustavom soundbar zvučnika koji usmjeravaju zvuk prema naprijed. Jedinstveni dizajn omogućava upravo OLED tehnologija. Fokusirajući se na televizijske tehnologije izravno povezane s kvalitetom slike i zvuka, i G6 i E6 predstavljaju potpuno novu razinu inovacije u kućnoj zabavi.

Svi modeli OLED televizora za 2016. iz LG-a sadrže Ultra HD Premium pečat UHD Alliancea za dostizanje zahtjevnih standarda koje ova organizacija postavlja za razlučivost, visoki dinamički raspon, svjetlinu, razinu crne boje, široku skalu boja i audio kvalitetu te druge kriterije. Nova linija televizora podržava HDR formate kao što su HDR10 i Dolby Vision koji su standard u industriji, a uspostavili su ih vodeće TV kuće, filmski studiji i proizvođači potrošačke elektronike.

OLED TV _E6+G6

LG-jevi E6 i G6 modeli

S 10-bitnim panelom i 10-bitnom snagom procesiranja, LG-ev OLED televizor ima pristup do više od milijardu mogućih opcija boja, a tehnologija ColorPrime Pro mu omogućava prikaz najsitnijih detalja boje i gradacije pa pokriva 99% DCI-P3 prostora boja. S većom stopom reprodukcije boja, LG-jevi OLED televizori omogućuju korisnicima potpuno iskustvo kreatorove umjetničke vizije. Također, s potporom za BT.2020, standard iduće generacije za emitiranje i distribuciju, G6 i E6 su usmjereni na budućnost sa svojom višom stopom reprodukcije boja.

Razvijeni u partnerstvu s vrhunskim audio pionirima harman/kardon, LG-evi G6 i E6 su dizajnirani sa sustavom soundbar zvučnika koji usmjeravaju zvuk prema naprijed. Za razliku od mnogih tankih televizora koji usmjeravaju zvuk prema dolje, gledatelji će čuti čisti, detaljan zvuk bez ikakve distorzije i jeke. Soundbar sustav je opremljen dodatnim wooferima koji pojačavaju snagu zvučnika što razlikuje LG-ev OLED televizor od ostalih elegantnih, ultratankih televizora.

lg-oled-lineup-2016

LG-jev OLED TV lineup za 2016. – uz zakrivljene naći će se i ravni modeli

Linija OLED televizora za 2016. dolazi s najnovijom verzijom LG-eve platforme webOS za upravljanje sadržajem. LG webOS 3.0 pruža iznimno korisničko iskustvo pa se vlasnici LG-evih pametnih televizora mogu intuitivnije kretati među brojnim opcijama televizora. Od komercijalnog predstavljanja 2015. ključni mediji hvale webOS kao jednu od najsvestranijih pametnih televizijskih platformi. S poboljšanom mobilnom povezivošću, značajkama za upravljanje na daljinu i više opcija sadržaja, od LG-eve platforme webOS 3.0 se očekuje privlačenje još većeg broja zahtjevnih korisnika.

LG-evi televizori G6 i E6 će biti predstavljeni na CES-u, s planovima da se započne s globalnim isporukama u ožujku. Za više o LG-evim proizvodima na CES-u, posjetite LG-jevu CES 2016 stranicu.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

6 komentara

  1. Jaoooooo, kako sve ovo dobro zvuči maajko mila! Picture on glass…. Cijene jos nisu formirane jel tako?

  2. Osobno mi se ne sviđa gdje je Lg odlučio krenuti sa svojom Oled linijom- ali to je logično s obzirom na velika tržišta Amerike -jednog dijela Azije i Europe- Uhd modeli-hdr su budućnost ali i znanstvena fantastika za naš kraj gdje nemamo ni full hd, nažalist nema više full hd midela oleda a s time i neki oad cijena za baše tržište.

  3. Samo zbog OLED (i UHD, HDR..) sam odgodio kupovinu novog tv-a u 2016 god. Spreman sam čekati a nadam se da će barem 2018 55″ model pasti ispod 10 soma kuna, pa makar bili i 9999kn :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*