Vijesti

LG najavio osam novih OLED TV-a s UHD i HDR tehnologijama

lg-oled-e6

LG će na sajmu CES 2016 predstaviti svoje nove flagship UHD HDR OLED televizore, predvođene 77/65-inčnim LG SIGNATURE OLED TV G6 i 65/55-inčnim E6 modelima. Cijela linija OLED televizora za 2016. sastoji se od osam modela, a 77-inčni G6 dobio je nagradu 2016 CES Best of Innovations.

G6 i E6 su prvi LG-evi televizori koji će imati tvrtkin jedinstveni dizajn Picture-On-Glass s ultratankim OLED panelom od 2,54 mm, pozadinom od prozirnog stakla i sustavom soundbar zvučnika koji usmjeravaju zvuk prema naprijed. Jedinstveni dizajn omogućava upravo OLED tehnologija. Fokusirajući se na televizijske tehnologije izravno povezane s kvalitetom slike i zvuka, i G6 i E6 predstavljaju potpuno novu razinu inovacije u kućnoj zabavi.

Svi modeli OLED televizora za 2016. iz LG-a sadrže Ultra HD Premium pečat UHD Alliancea za dostizanje zahtjevnih standarda koje ova organizacija postavlja za razlučivost, visoki dinamički raspon, svjetlinu, razinu crne boje, široku skalu boja i audio kvalitetu te druge kriterije. Nova linija televizora podržava HDR formate kao što su HDR10 i Dolby Vision koji su standard u industriji, a uspostavili su ih vodeće TV kuće, filmski studiji i proizvođači potrošačke elektronike.

OLED TV _E6+G6
LG-jevi E6 i G6 modeli

S 10-bitnim panelom i 10-bitnom snagom procesiranja, LG-ev OLED televizor ima pristup do više od milijardu mogućih opcija boja, a tehnologija ColorPrime Pro mu omogućava prikaz najsitnijih detalja boje i gradacije pa pokriva 99% DCI-P3 prostora boja. S većom stopom reprodukcije boja, LG-jevi OLED televizori omogućuju korisnicima potpuno iskustvo kreatorove umjetničke vizije. Također, s potporom za BT.2020, standard iduće generacije za emitiranje i distribuciju, G6 i E6 su usmjereni na budućnost sa svojom višom stopom reprodukcije boja.

Razvijeni u partnerstvu s vrhunskim audio pionirima harman/kardon, LG-evi G6 i E6 su dizajnirani sa sustavom soundbar zvučnika koji usmjeravaju zvuk prema naprijed. Za razliku od mnogih tankih televizora koji usmjeravaju zvuk prema dolje, gledatelji će čuti čisti, detaljan zvuk bez ikakve distorzije i jeke. Soundbar sustav je opremljen dodatnim wooferima koji pojačavaju snagu zvučnika što razlikuje LG-ev OLED televizor od ostalih elegantnih, ultratankih televizora.

lg-oled-lineup-2016
LG-jev OLED TV lineup za 2016. – uz zakrivljene naći će se i ravni modeli

Linija OLED televizora za 2016. dolazi s najnovijom verzijom LG-eve platforme webOS za upravljanje sadržajem. LG webOS 3.0 pruža iznimno korisničko iskustvo pa se vlasnici LG-evih pametnih televizora mogu intuitivnije kretati među brojnim opcijama televizora. Od komercijalnog predstavljanja 2015. ključni mediji hvale webOS kao jednu od najsvestranijih pametnih televizijskih platformi. S poboljšanom mobilnom povezivošću, značajkama za upravljanje na daljinu i više opcija sadržaja, od LG-eve platforme webOS 3.0 se očekuje privlačenje još većeg broja zahtjevnih korisnika.

LG-evi televizori G6 i E6 će biti predstavljeni na CES-u, s planovima da se započne s globalnim isporukama u ožujku. Za više o LG-evim proizvodima na CES-u, posjetite LG-jevu CES 2016 stranicu.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

6 komentara

  1. Osobno mi se ne sviđa gdje je Lg odlučio krenuti sa svojom Oled linijom- ali to je logično s obzirom na velika tržišta Amerike -jednog dijela Azije i Europe- Uhd modeli-hdr su budućnost ali i znanstvena fantastika za naš kraj gdje nemamo ni full hd, nažalist nema više full hd midela oleda a s time i neki oad cijena za baše tržište.

  2. Samo zbog OLED (i UHD, HDR..) sam odgodio kupovinu novog tv-a u 2016 god. Spreman sam čekati a nadam se da će barem 2018 55″ model pasti ispod 10 soma kuna, pa makar bili i 9999kn :D

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!